Ultima Online'ın tadını biz nerede kaçırdık? Nerede sıkılmaya başladık bu oyundan?
Oyunda herkes doğal olarak güçlü olmak istiyor. Havada uçuşan Corp Por,Kal Vas Flam büyüleri, herkeste bulunan vanquishing silahlar.. Hayat daha gerçekçi ve zor olsaydı bir yerlere gelmek gerçekten emek gerektirseydi, güçlü ile güçsüzün farkı belli olsaydı çok daha iyi olurdu. Ne demek istiyorum?
Büyücüleri ele alalım; bırak flamestrike'ı bence lightning atmak bile bir ayrıcalık olmalıydı. Serverda çok az kişide full spell book olmalıydı. İnsanlar yapamadıkları büyüleri yaratıkların hazinelerinden çıkan parşomenleri okuyarak yapmalıydı. +6 bir silah görmek nadir olmalıydı. Bunları tabi ki revolution için söylemiyorum ama yeni bir shard açılırsa taş devri gibi olmalı her yer. Gerçekte olduğu gibi dragon öldürmek imkansıza yakın olmalı.
Elan Realms adlı bir shardda kısa süre oynadım ve orada bu duyguları yaşadım. Gerçek anlamda RPG bu şekilde olurdu. Ama ne yazık ki herkes neredeyse eşit durumda ve in nox yediği anda eve kaçma sistemi olan bir action dünyasında oynuyoruz. Role Play yapan insanlar bile artık tat alamadıklarını öne sürüyorlar. Her şeyin nedeni sıradanlık.