Öncelikle kendine en son evrenden almalısın istersen bekle evren 11 de tam gazla çık.
Tavsiyelerim:
İlk başlangıç önemlidir. Önce savunmanı saldırıları caydırıcı (yenecek değil caydırıcı yaniş adam saldırdığı zaman zarar edecek) bir savunma dikeceksin. Ama savunmanı gemilerle değil savunma silahlarıyla kuracaksın. Asla roket silosu yapma mesafesi impuls biliminin değerinin 2 katı kadar uzaktaki gezegene atıyor yani 10a ulaştın mı 20 galaksi uzağa atabileceksin. Asla filonu gece yattığında filoyuda beraber limanda yatırma o filoyu öperler isterse 0 krsitalin olsun 30 tane komuta olsun oyun 3. sü ol ama oyun birincisi gelir filonu yakar ve sadece topladığı haraber zaten yeterli adam sadece savaş gemisiyle geliyor. Casusuluğu geliştir adama tek casus yolladığın zaman sadece metal falan görüyorsan ama yakalama olasılığı %0-20 arasındaysa eğer 1 den fazla yollarsan her iki casus sondası casusluk tekniğini 1 artmış şekilde casusluk yapıyor ama yakalanama ihtimalin artıyor.
Ama çok saldırı alıyorum demişsin yani farmlanıyorsun. Seni adam sadece tarla olarak kullanıp mallarını götürüyor. Buna gemi çıkarmıyacaksın caydıcı bir savunma yada yakınsa bakıntın hiçbirşey kar etmiyor benim gibi seviyeyi silonun 4 çıkartıp adamı füze manyağı edip bu sefer sen onu tarla yaptığın iyi zevk alıyorsun.Ya bir lonca türü bir şeye gir seni koruyacak türden ona başvur şunun filosunu yak diye adam gelir öper kusar sonra da temizler gider. Bende tavsiye çokta bu kadarı yeter herhalde. Bir site vardı oyun başı taktikleride unuttum şimdi neyse bulursun. (Ogame ve Boreas adlı makaelmi bitirirken bu bağımlılık yapan oyuna bir daha lanetleyip ve accimi arkadaşa verip kurtulduğum için şükrederken yapımda emeği geçen herkeze ve baklava ısmarlamayan onur abiye teşükkür etmiyorum. Teşekkürler

)