Gönderen Konu: Lecona: Bölüm I: Lecona'ların Doğuşu  (Okunma sayısı 641 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ButcheR

• Ziyaretçi
Lecona: Bölüm I: Lecona'ların Doğuşu
« : Haziran 11, 2006, 04:32:30 ÖS »
Bölüm I: Lecona’ların Doğuşu

Birbirlerinin en iyi ve tek arkadaşları olmalarına rağmen ikisinin farklı ırklardan olması dikkatleri üzerlerine çekmelerine neden oluyordu. Heche yetenekli ve zeki bir vampirdi, Epps ise çok zeki, kafası her şeye çalışan bir drowdu. Henüz yaklaşık 7 yaşlarındayken karşılaşmışlardı. Ne tesadüftür ki ikisinin de doğum tarihleri aynıydı. Aynı ırklardan olmamalarına rağmen yüz hatları, gözleri, saç renkleri gibi birçok özellikleri aynıydı neredeyse. Onları birbirlerinden ayıran en belirgin özellikler neredeyse sadece kendi ırklarına has özelliklerdi. İlk tanıştıklarında onları birbirlerine yakınlaştıran en önemli etken ise birbirlerine kardeş gibi benzemeleriydi.

Onlar henüz 2 yaşlarındayken drow ırkı ile vampir ırkı arasında anlaşmazlıklar sonucu çıkan küçük kavgalar sonucu 1 yıl sonra savaşa dönüşmüştü. Bu savaş tam 4 yıl sürdü. Savaşın sonucu ise koskoca bir “hiç”ti. Çünkü savaşta iki ırk da çok kayıp vermişti, bu nedenle iki ırk da geri çekildiler. Fakat savaş alanında babalarının yanında olan 7 yaşlarındaki iki küçük çocuk babalarının savaşta ölmeleriyle oracıkta kalmışlardı yalnız başlarına. Ölme korkusu yaşayan diğer drow ve vampirler kendi canlarını kurtarmak için kaçarken iki çocuğu orada unutmuşlardı, daha doğrusu kendilerini düşündükleri için görmemişlerdi. Birkaç gün geçmesine rağmen iki ırk da savaş alanına gelemiyordu. İki taraf da diğer ırk savaş alanına gelir ve savaş tekrar başlar diye savaş alanına yaklaşamıyorlardı. Ölüler günlerce orada kalmışlardı, çocuklar da… Ölüleri toplayamıyorlardı. Bir süre sonra çare bulamayan çocuklar konuşmaya başladılar, dostlukları böyle başladı. İşte Heche ve Epps’in tanışmaları da dostlukları kadar garipti…

Heche ve Epps büyüdüklerinde düşünüyorlardı. Onları orada yalnız bırakan, ölüme terk eden kişilerden öçlerini almalıydılar. Bu amaçla yepyeni bir ırk yaratmaya karar verdiler. Bu ırk onlara itaat edecek, onlar için savaşacak ve böylece öçlerini alacaklardı. Buna karar vermişlerdi, sivri zekalarını kullanarak bu yepyeni ırkı yaratacaklardı. Bu yola bir kez baş koymuşlardı, vazgeçemezlerdi… Ve düşünmeye başladılar:

“Bence çok iyi bir ırk olmalı hem drowların, hem de vampirlerin gücünü bir araya toplarsak ne kadar güçlü bir ırk olurdu, düşünsene…”

“Haklısın dostum, benim sivri, uzun, her şeyi mükemmel işitebilen kulaklarımı, her şeyi çok iyi gören gözlerimi, ustaca kılıç, yay kullanışımı ve büyücülüğümü, senin ise aynı benimki gibi mükemmel gören gözlerin, kılıç kullanma ustalığını ve büyü yapabilme yeteneğini, her ırkın derisini anında delebilen o sipsivri ve keskin dişlerini ve ikimizin de mükemmel zekasını bir araya topladığımızı düşünsene, öyle mükemmel bir ırk olur ki, önlerinde kimse duramaz…”

Heche ve Epps bu düşünceyi iyice kafalarına koymuşlardı ve yapmak için gerekli malzemeleri yavaş yavaş toplamaya başlamışlardı…

Heche ve Epps, bu ırkı yaratabilmek için yaratacakları ırk mensuplarına çeşitli özellikleri verebilmek için yaratırken o ırklardan çeşitli uzuvlar almak zorundaydılar. Bu işi çok iyi bilmedikleri için önce yaşlı ve her şeyi bilen bir bilge bulmalıydılar. Bu bilgeyi aramalarına gerek yoktu. Yıllardı içinde yaşadıkları küçük şatolarının hemen yanındaki küçük barakada yaşayan yaşlı bilge Zemeckis her şeyi çok iyi bilirdi fakat insandı ve bu nedenle insanlar dışındaki her ırktan nefret eder ve evden dışarıya asla çıkmazdı, içine kapanık biriydi. Ona başvurmayı kararlaştırdılar. Ama o öyle herkese kolay yardım etmezdi.  Biraz yalvarmaları gerekecekti. Bir an önce işe koyuldular ve gecenin bir saatinde Zemeckis’i ziyarete gittiler:

“Sevgili bilgin Zemeckis, nasılsın ?”

“İyiyim evlatlarım, sizden ne haberler var ? Siz benim kapımı kolay kolay çalmazsınız. Bir sorun mu var yoksa ?”

“Sevgili Zemeckis biliyorsun yıllar önce bizi ortada bırakıp gitti atalarımız onlara bize yaptıklarını çektirmek için yeni bir ırk yaratıp öcümüzü almak istiyoruz, bunun için senin yardımın gerekli, nasıl yapacağımızı bile bilmiyoruz daha. Bize yardım eder misin ?”

“Yani siz şimdi benden bir ırk yaratmak için neler yapılması gerektiğini öğrenmek istiyorsunuz ? Ve o ırkı kullanarak başka ırkları yok edeceğinizi söylüyorsunuz ? Doğru mu anladım ?”

“Evet, sevgili Zemeckis. Yardım eder misin bize ? Bu bizim için önemli… Lütfen ?”

“Evlatlarım, normalde yardım etmezdim, ama ben insan olduğum için insanlar dışındaki hiçbir ırktan pek hoşlanmam bilirsiniz. Diğer ırklara mensup olan ve yakınım olarak gördüğüm bir tek siz varsınız, siz de evlatlarım gibisiniz. Bu nedenle size yardım edebilirim. Fakat kimseye benim adımı vermeyeceksiniz. Bu konuda anlaştık mı ?”

Heche ve Epps o sevinçle bir anda bağırdılar; “Anlaştık!”

Zemeckis o gece onlara yardım etti ve yaratacakları ırkın özelliklerini sordu ve o özelliklere göre ne yapmak istediklerini anladı ve onlara yapmaları gereken şeyleri eski bir parşömen parçasına yazıp göndereceğine söz verdi.

Bir gün sonra akşamüstü parşömen geldi. Sabırsızca açtılar. İçerisinde “İlk önce çok iyi bir drow gözü, bir vampirin en uzun ve en sivri dişi olan köpek dişi, 6 damla vampir ve 6 damla drow kanı, bir tane drowların o mükemmel işiten sivri kulağı, yarattığınız ırkın derisinin renginin ne renk olmasını istiyorsanız o deriden küçük bir miktar ve en önemlisi kan sindirebilmesi ve o ırka kanın enerji verebilmesi için bir vampir midesi gerekli. Fakat sakın unutmayın bu dozlarda olmalı, dozları ayarlayamazsanız ırk istemediğiniz bir yöne kayar. Bu sizin için iyi olmaz. Bu yüzden dozları iyi ayarlayın. Bunların uzuvları kendi kanlarınızdan 13’er damla ile karıştırın. Kendi kanınızı koyduğunuzda o ırk sizin emrinize girecektir. Bu karışımın tümünü benim parşömenle birlikte gönderdiğim tüple karıştırın. O tüpün içindeki mavi sıvı ise ırkı güçlendirecektir. Ayrıca da uzulların beklememesi gerekli, beklerse iksir tutmaz, çabalarınız boşa gider. Fakat işin en önemli kısmı ise size gereken kutsal taştır. Kutsal taşı bulmak için size yardım edemem çünkü benim yapabileceğim bir şey değil bu. Bu kutsal taşlar sadece iki düşman ırkın bir arada bulunduğu yerlere gizlenir. Tanrı yanınızda olsun… Unutmayın, iksiri gece yarısı saat tam 00:00’ı vurduğunda yapacaksınız.”

Her şeyi yapabilirlerdi fakat kutsal taş meselesi onları düşündürdü. Fakat Epps sivri drow zekasını kullandı ve son cümleye dikkat etti. “Bu kutsal taşlar sadece iki düşman ırkın bir arada bulunduğu yerlere gizlenir. Tanrı yanınızda olsun… Unutmayın, iksiri gece yarısı saat tam 00:00’ı vurduğunda yapacaksınız.” Zemeckis aslında kutsal taşın yerini biliyordu fakat yazının içerisinde bilmece olarak gizlemişti. Vampirler ve drowlar onların küçüklüğünde birbirlerine düşmanlardı. Onların evinde bir yerde gizli olmalıydı. Bütün evi aradılar, bu iş için saatlerini harcadılar. Yine de bulamadılar. Heche sinirlenmişti. “Nerede bu lanet olası taş! Tanrım, neden yardım etmiyorsun ha?!” diye haykırarak o anki siniriyle o şatonun kapısına yumruğunu attı, eli acımamıştı, fakat kapı çatlamış, ortasında bir kırık oluşmuştu. Bu nasıl olabilirdi ? İnanılmazdı. Ama olmuştu. Elini kapıdan çektiğinde yere küçük ve üzerinde “Lecona” yazıyordu. Kutsal taşı bulmuşlardı. Geriye drowlardan ve vampirlerden alınacak olan uzular kalmıştı. Bunlar kolaydı. Uzuvları almak için plan yaptılar, ikisi de aynı gece birer bara gidecekler ve bir vampir ve drow öldürüp eve getirecek uzuvları alıp iksiri hazırlayacaklardı.

Aradan birkaç gece geçtikten sonra planı uygulamaya gelmişti sıra. Epps bir drow barına, Heche ise bir vampir mezarlığına gitmişti o gece. İkisi de kendi ırklarından birini çeşitli yalanlarla kandırarak bir yere götürüp öldürmüştü. Saat gece yarısını vurmadan eve geldiler. Gereken uzulları aldılar öldürdüklerinden. Büyük bir kazan içerisine önce bilge Zemeckis’in gönderdiği tüp içerisindeki mavi sıvıyı koydular, sonra vampir dişi, vampir midesi, drow kulağı, drow derisi, drow gözü ve 6 damla vampir kanı ile 6 damla drow kanı attılar kazan içerisine. Daha sonra aynı anda kollarını bir bıçakla kazan dışında kestiler ve birer tüp içerisine 20’şer damla koydular. Bu tüplerdeki kanları aynı anda boşalttılar. Gece yarısına çok az kalmıştı. Kutsal taşı ikisi birlikte tuttular. Saat 00:00’ı vurduğu an evlerindeki büyük saatin çanı çaldığında kutsal taşı bıraktılar kazan içerisine. İksir hazırdı. İkisi aynı anda uzun asalarla karıştırdılar iksiri ama hala bir şey olmamıştı. Biraz daha karıştırdıklarında asalarıyla birlikte Heche ve Epps birden bir güçle kazanın yanından uçtular ve duvara çarpıp yere düştüler. Bayılmışlardı. İkisi de gözlerini açtıkları anda önlerinde ilk Lecona ırkı üyesini görmüşlerdi…

Carelei Hawkmoon

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Haziran 11, 2006, 04:51:18 ÖS »
Butcher benim anlamadığım bizim serverımızda bu hikayeyi nasıl akıl ettiğin;ne drow ne vampir var ortalıkta  :smt017  :smt029

Bleck

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Haziran 11, 2006, 04:57:06 ÖS »
Güzel :furina:  devamı var sanırsam :deimos:

ButcheR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Haziran 11, 2006, 04:57:46 ÖS »
Arkadaşlar vampirler ve drowlar hakkında pek bilgim yok ama ilk yazım kusura bakmayın pek mükemmellik de beklemeyin ama umarım beğenirsiniz...

Bleck

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Haziran 11, 2006, 05:09:05 ÖS »
devamı yokmu :smt010

ButcheR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Haziran 11, 2006, 05:27:48 ÖS »
Sağolun beyler , devamı yok da gelecek. Yakında yazacağım devamını da... Bu serverın eski halinden uyarlama ya. Şu an ile alakası yok. Calamity de çok yardım etti yazarken sağolsun.

+Calamity+

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Haziran 11, 2006, 07:56:42 ÖS »
Önemli değil Butcher her zaman..

Not: Korkmayın kafayı yaşlı bilgelerle bozmadım  :D

Çevrimdışı Chamberlain

• Kıdemli Üye
« Yanıtla #7 : Haziran 11, 2006, 08:23:38 ÖS »
Hayal gücün iyiymiş tebrik ederi***urgu da güzel fakat yazı benim pek hoşuma gitmedi .Bunun nedeni dark elfler her zaman ilgimi çekmiştir.Fakat vampirleri hiçbir zaman sevmedim belki de zevke aşırı düşkün olduklarından bilemiyorum.Bu iki ırkın birleştirilmesi benim için drowlara hakaret gibi geliyor.(bana öyle geliyor yanlış anlamayın).Genel de vampirlerle kurt adamların birleşmesiyle süper bir ırk yaratılmak istenir bu defa drow ve vampir ilginç oldu.Devamını sabırsızlıkla bekliyorum. :wink:
aster of Fortune In Lies

Lazarus Nightfall

Nightfall
quietly crept in and changed us all.

Çevrimdışı Chamberlain

• Kıdemli Üye
« Yanıtla #8 : Haziran 11, 2006, 08:35:57 ÖS »
Alıntı yapılan: "+Calamity+"

bence bozmuşsun abi yaşlı bir bilgenin olmadığı hikayeni görmedim daha.hep bir öğretmen var. :D

not:yanlış anlama öğretmenlerin genelde hikayeyi ayrı bir hava katıyor ve hikayeyi yönlendiriyor.Yaşlı adamları çok iyi kullanıyorsun. :)
aster of Fortune In Lies

Lazarus Nightfall

Nightfall
quietly crept in and changed us all.

ButcheR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Haziran 11, 2006, 10:04:31 ÖS »
Devamını da yakında yazmayı düşünüyorum. Zaten account'umu da bir alabilirsem oyun içi etkinlikler de düşünüyorum. Bu arada Chamberlain dediğim gibi çoğu ırk hakkında çok fazla şey bilmeden birşeyler yazdım. İlk deneyimlerimden birisi zaten. Başta da dedim ilk deneyimlerimden o yüzden çok mükemmellik beklemeyin lütfen. Ayrıca tebrikler için teşekkür ederim. Umarım diğer bölümleri de bunun kadar iyi yazarım...

+Calamity+

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Haziran 11, 2006, 11:45:59 ÖS »
Daha güzellerini yazacaksın Butcher bu daha başlangıç  :wink:  Yazdıkça daha iyi olacak ve bunu sen de farkedeceksin..

+Calamity+

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Haziran 12, 2006, 09:25:01 ÖÖ »
Alıntı yapılan: "Chamberlain"
Alıntı yapılan: "+Calamity+"

bence bozmuşsun abi yaşlı bir bilgenin olmadığı hikayeni görmedim daha.hep bir öğretmen var. :D

Bu benim hikayem değil Buthcer'ın hikayesi.Ben sadece küçük birkaç fikir verdim  :wink:

ButcheR

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Haziran 12, 2006, 06:12:33 ÖS »
İnşallah 2. si daha güzel olacak. Ha bu arada merak eden varsa artık oyundayım da...

Quietus

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Haziran 12, 2006, 06:29:54 ÖS »
Bence çok hoş bi hikaye.

Bleck

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Haziran 13, 2006, 01:08:40 ÖS »
2.ciyi nezaman yazcaksın merakla bekliorum :wink: