Öncelikle tebrikler, madem yazı yazmakta kararlısın bir kaç noktaya değineceğim...
Yazını iki kere okuduktan sonra ilk fark ettiğim ve üzüldüğüm nokta, gerçekten yeterli bilgi(n) olmadan vampir ve/veya drowları çarçur etmen...
*Vampirlerde ölme korkusu olmaz. (yazında geçiyor) Zaten ölüdürler..
*Kendilerini düşünüyorlar demişsin. Bu Drowların (ki Salvatore gibi yazarın düşüncelerini copy/paste ediyorsan, nitekim bence drowlar kendilerini düşünmezler ilk planda) bir özelliğidir. Vampirler Klan vari organizasyonlarına önem verirler ama bir "Savaş" çıktıgında bir bütün olmayı "bilmek" zorundalar...
*Unutulmaması ve seninde uygulaman gerken bir konu, "Savaşlar, savaş alanında değil, Beyinlerde başlar" (EK: En iyi diplomasi özelliğine sahip ırkların başında Vampirler gelir)
*Çocuklar niye savaş alanında? savaş alanındaysa ve babalarının yanındaysa niye ölmüyorlar ya da "Ölmek için savaş"mıyorlar? İlla "buluşturucam uleyn" diyorsan başka şekildede olabilirdi..
*Irk yaratmak çok önemli bir konu. Düzlemde sen ben gibi bir nokta değil bir hacim kaplar çünkü... Irkı yaratmaksa öyle komşudan iki üç lafıyla bitmez gitmez... Ha! yine dersinki "Bana ne abijim o gral bilir herşeyi" ben de derimki "Piki..."
*Adam bu iki kişiye (drow-vampir) evlat diyor... bunu açman gerekirdi... Evlat demek altında anlam ararım(ız).
*Bir paragrafta uzuvları toplamaları gerektiğini düşünüyorlar demekki biliyorlar, aşagıda diyorlarki hacı ustaya, "biz bilmiyoruz hiç birşey ögreti ver..." Sence çelişki yok mu?
*Vampirler ile ilgili bilgi zayıf demiştim. Bir çok yerde de ortaya çıkıyor, böyle bir iş yapmaya kalkışıyorsan biraz araştırman gerekli(dir). Midesinden bahsetmişsin... Sindirim sistemi solunum sistemi =)) Sanırım sınava giriceksin önümüzdeki senelerde Biyolojiye oldugu kkadar Matematiğede önem ver =))
*Saat 00.00 mantığıda bana Sindirellayı hatırlattı.
*Taşı (sihirli) bulma hikayeside yavan geldi... Türk sinemalarına benzemiş.
"Abi hazineyi bulamadık of beah, ben biraz kestiriyorum" (10 sanıye sonra)
"Sırtıma bişi battı yaws? Abareyyy Hazineeee!!!
EK:Unutmaman ve önemsemen dileğiyle son olarak Bir vampirden söz istersen;"Vampirler "güven"ilmez yaratıklardır. Vampirlerden "dost" olmaz, Vampirler "sevgi" duymaz ve en önemlisi, vampirler "iyi"lik yapmaz. İyilik yaparmış gibi görünen her davranışları ise kendi menfaatlerinedir."
Gölge'de görüşmek dileğiyle...