Gönderen Konu: Revolution'da RP  (Okunma sayısı 3118 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tchnoboi

• Ziyaretçi
Revolution'da RP
« : Ağustos 28, 2008, 03:26:18 ÖS »
Arkadaşlar, güzel rp tabanlı bir sistem oluşturmak istiyoruz. Staff'ımız Anselmo bu iş için gerçekten çok hevesli. Hazır arkamızda staff varken birşeyler yapsak?

RP yapmak isteyenler için bir şehir ayarlanmasını planlıyoruz, içeriğini, kurgusunu bizler hazırlayacağız.
Fikirlerinizi düşüncelerinizi aktarırsanız ve bizlere katılırsanız çok memnun kalırız, beraberce daha eğlenceli ve zevkli bir ortam oluşturmuş oluruz.

Anket bölümünde kücük bir oylama açtım, hem ayarlanacak şehrin GZ'li mi yoksa GZ'siz mi olmasını istediğinizi oylayın, hem de bu sayede serverde kaç kişinin RP yapmak istediğini öğrenmiş olalım.

Katılımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2008, 03:27:18 ÖS Gönderen: tchnoboi »

tchnoboi

• Ziyaretçi
Ynt: Revolution'da RP
« Yanıtla #1 : Ağustos 28, 2008, 06:56:45 ÖS »
Peki brit köprüde, aralarında rol yapan 2 tane arkadaşın başına flame strike, katana v.s. inmesine ne diyebilirsin? Sadece yapmasınlar diyebilirsin. Ya da brit bankanın orda kendi çapında makara yapıp rp kasan arkadaşların moralini bozan tiplere ne diyebilirsin? hiç birşey. O yüzden sessiz sakin bir yerde, rolümüzü yapa yapa, oyunumuzu oynamak istiyoruz. Kimse de yer tahsis etmiyor :) Ayrıca gerçek hayattada oturduğun kesimin sana uygun olmasını tercih edebilirsin.( Kişiye göre izafidir, cümleler başka yerlere çekilmesin.)

Ayrıca kimse ayrı bir şehir kurmuyor, biz occloya gitmeyi düşünüyoruz :D Guild gibi düşünebilirsin ne farkı var?

Elieen Numenor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ağustos 28, 2008, 07:48:13 ÖS »
Rp yapmayı ısteyen her şekılde yapar  bıze ozel sera kurun  içerde usluca yapalım tarzı olmaz tabi yalnış anlaşılmasın sozlerım ama rpde de elbet kafana katana iner orda sana bırı saldırıyosa kaçıcaksın elbet ama olurda haa ezıklere bak rp yapıolar tarzı birşey olursa özel bi komut olabılır. Rp yapmak için staffa gerek yok rpye engel olan kişi küfür etmiş sayılsa yeter. :)

Çevrimdışı ~Somnus.

• # Yörünge Dışı
  • Üye
  • **
  • Oh, exploitable..
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : Ağustos 28, 2008, 08:30:27 ÖS »
Peki brit köprüde, aralarında rol yapan 2 tane arkadaşın başına flame strike, katana v.s. inmesine ne diyebilirsin? Sadece yapmasınlar diyebilirsin. Ya da brit bankanın orda kendi çapında makara yapıp rp kasan arkadaşların moralini bozan tiplere ne diyebilirsin? hiç birşey. O yüzden sessiz sakin bir yerde, rolümüzü yapa yapa, oyunumuzu oynamak istiyoruz. Kimse de yer tahsis etmiyor :) Ayrıca gerçek hayattada oturduğun kesimin sana uygun olmasını tercih edebilirsin.( Kişiye göre izafidir, cümleler başka yerlere çekilmesin.)

Ayrıca kimse ayrı bir şehir kurmuyor, biz occloya gitmeyi düşünüyoruz :D Guild gibi düşünebilirsin ne farkı var?

Çok normal diyebilirim. Şimdi öncelikle, bir setting'de role playe girişiyorsan, ilk dikkat etmen gereken settingin kurallarına göre oynamaktır, Ultima Online söz konusuysa mesela, sen gidip "gelin şurda cyberpunk takılalım." diyemezsin, dersen de sıkarsın, ve dahi sıkılırsın.

Şimdi Brit Köprü dedigimiz yer de, şuanki setting dahilinde, katillerin şehre saldırdıgı, korumaların görev menzilinin hemen dışındaki sınır gibiyse, ve o noktada şehrin gönüllü savaşçıları da katillere karşı koymaya çalışıyorsa falan filan, sen oraya çıkıp polka yaparsan tıktıklarlar. Gelip de bu ne? diye soramazsın, çünkü dedigim gibi settingin gerektirdigi budur zaten.

Onu geçtim, benim zamanında kleptoman mage karakterim vardı, takılıyordum. Şizofren Mage'im vardı bir tane. Anlatmak istedigim, role playing'i "bugün nasılsınız lordum" tribinden çıkarmadıkça, zaten çok fazla birşey yapıyor da sayılmazsınız. En azından forumun altını üstüne getirecek kadar. Biraz detaylı bir çalışmayla gelin önce, elinizde birşey olsun, sonra şehir mehir takılınır.

[Motor, DW]
Neldora Ex'burn.   *büyük ölçüde kayıplarda.

We have no quarter,
We ask no quarter.

tchnoboi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Ağustos 28, 2008, 09:06:34 ÖS »
Somnus öncelikle ne yapmak istediğimiz hakkında bir fikrin olmadığından yazdıkların hakkında yorum yapmayacağım, tek bir cümlene yorum getiriyorum; bu da zaten senin üstüne bastığın nokta olacak:

-Ne yazık ki senin bahsettiğin olay, şehri savunmak adına ve ya şehri ele geçirmek adına gerçekleşmiyor köprüde :) Ben de ondan bahsediyorum; tadını çıkara çıkara savaşalım, savaşların da bir ûslubu olsun, kuralı kaidesi olsun. Sosaria'da savaşlar önüne gelenin birbirine girmesi şeklinde mi güzel olur, yoksa en azından bir diyalog ve iletişim içinde gerçekleşirse mi güzel olur?

Herkeze şunu söylemek isterim; RP denilince LORD'um LAYD'im anlaşılmasın, bizim asıl parmak basmak istediğimiz nokta, ticaret, oyuncuların yönettiği ve yaşattığı bir şehir, ve o şehirde gerçeğe yakın, tiyatrovari bir hayat. Ben de sevmiyorum her önüne gelenin Lordum nasılsınız yok öyle yok böyle v.s. o kalıp çok anlamsız, saygı ifadesi olarak bay/bayan da kullanılabilir ki bence daha güzel olur. Zaten daha bu konularda toplantı bile yapmadık, daha kaç kişi olduğumuzu bile bilmiyoruz. Sadece ilk adımı attık, nasıl rp yapacağımız bize kalmış.

Fikirlerin, tavsiyelerin ve isteklerin olursa lütfen bizlerle de paylaş, ve bu oluşumda senin de fikirlerin yer alsın senin de katkın olsun.. Eğer istiyorsan tabi..
« Son Düzenleme: Ağustos 28, 2008, 09:30:09 ÖS Gönderen: tchnoboi »

tchnoboi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Ağustos 28, 2008, 09:09:36 ÖS »
Siz en iyisi bunu bir lonca olarak düşünün :) QUEST gibi bir şey olarak da düşünebilirsiniz.. Sims gibi.. İstediğiniz herşey gibi.. Ama LORDum LADYim olarak düşünmeyin lütfen :)

Neden düşman kesilindi anlamıyorum... :D

RP denilince akıllara neler geliyor acaba? Sanki akıllara gelen o düşüncelerden kaynaklı bu yaklaşımlar..

Saygılarımla,

zeatrul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Ağustos 28, 2008, 11:14:28 ÖS »
Evcilik ::)

Güzel bir şekilde oturursa istemeyenlerin bile seveceğine eminim.

tchnoboi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ağustos 28, 2008, 11:15:37 ÖS »
:) Kişileri değil fikri savunuyorum. Daha kimse ile tanışmadığımız için bir şey söyleyemem. Anselmo ile aklımızda güzel bir fikir var, 5 kişi olsun 10 kişi olsun farketmez biz uygulamak istiyoruz :)
Bu tartışmaları bir taban oluşturduktan sonra yapalım artık yoruldum :))

zeatrul

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Ağustos 28, 2008, 11:29:26 ÖS »
Cumartesi gecesi 24 de diolar uygunmudur?

Çevrimdışı Reflex Nightfall

• Kıdemli Üye
"Twilight Zone"

Rabelah

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ağustos 29, 2008, 10:40:02 ÖÖ »

Çevrimdışı Griphook

• Kıdemli Üye
  • Chamberlain
« Yanıtla #11 : Ağustos 29, 2008, 01:49:32 ÖS »

Bence boşverin sonu belli zaten.Bahsettiğin birinin gelip dalga geçmesine falan da dayanamaycaksan hiç girişme bu olaylara.Bahsettiğin adamların köprüde gelip dalması da çok normal bence.Şehri yağmalamaya gelmiş katillerden bahsediyoruz burda ne konuşması geçmesini bekliyorsun anlamadım.Ülkeler arası savaş değil ki müzakere başlatasanız...Eğer biz yapacağız kararlıyız diyorsanız elimden gelen desteği verebilirim.
Sonunda düşmanlarımızın sözlerini değil, dostlarımızın sessizliğini hatırlayacağız.
"i learned long ago, never to wrestle with a pig. you get dirty, and besides, the pig likes it"

tchnoboi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Ağustos 29, 2008, 02:00:17 ÖS »
Evet yapmakta kararlıyız ve vereceğin destek için teşekkür ederim.

Ama canımı sıkan bir durum var forumlarda, herkez birbirine polemiksel bir şekilde yaklaşıyor. Brit köprüde tabi ki konuşursan birisi gelir bulaşır, ben de orda onu anlatmaya çalışıyorum, dikkatli okursanız anlayabilirsiniz. Misaldir o, yer önemli değil. Öyle bir istekte de bulunulmadı zaten.

Ayrıca ne yapmak istediğimiz konusunda kimsenin fikri yok iken karşıt yorumların çoğunluğu (bu noktada karşıt yorum olması bile komik) Lordum/Lady'im gibi saçma sapan kelimelere takılmış düşüncelerden oluşuyor. Tabii ki savaşın ortasında kimse kimseye bir şey yazamaz, yazarsa da yatar.

Bu akşam Anselmo ile fikir alış-verişi yapacağız, yarın gece hep beraber toplanacağız ve neler yapabileceğimize bakacağız.

Tekrar söylüyorum, RP'yi emote ve Lord'um Lady'im, Bu gün nasılsınız gibi cümlelerden ibaret düşünmeyin, bunlar oyuncular arası iletişimdir, britte de olur minocta da olur, heryerde olur. Çoğunluğun anlayacağı şekilde; QUEST'e benzer birşey yapacağız. (Ne yazık ki çoğumuz RP'den bir gram çakmıyor.)
« Son Düzenleme: Ağustos 29, 2008, 02:12:33 ÖS Gönderen: tchnoboi »

tchnoboi

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Ağustos 29, 2008, 02:02:06 ÖS »
Ülkeler arası savaş değil ki müzakere başlatasanız..

Ülkeler arası olmayabilir, şehirler arası olabilir.. Belli mi olur?  ;)

Myth

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Ağustos 29, 2008, 02:37:31 ÖS »
Farklı hadiseler, tek ortak yanı PvP dışı girişimlerin olması :)

Birde bu pvp olayı var. Yahu Rp de pvp neden olmasın ki. Nedir bu sınırlandırma? Uo dünyasında yapılabilecek hersey Rp e uygundur. Jaile girmekte, skill kasmakta, pvp yapmakta, hatta küfretmek bile Rp çerçevesinde yapmasını bilen olursa Rp e uygundur.