Gönderen Konu: Köşk’ün sitesinde şaşırtan harita  (Okunma sayısı 990 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Myths

• Ziyaretçi
Ynt: Köşk’ün sitesinde şaşırtan harita
« Yanıtla #30 : Şubat 19, 2009, 09:36:04 ÖS »
Genelleyemeyiz tabiki oası ayrı mesele.

"Siz" " sizin yasalarınız" felan yanlış bence.

Veyron

• Ziyaretçi
« Yanıtla #31 : Şubat 19, 2009, 10:31:05 ÖS »
Kıbrısta eskiden asayiş sorunu diye bir şey yoktu millet evinde kapıyı kitlemeden uyurdu. Bu tamamen halkın birbirini tanıması ve güvenmesiyle alakalı küçük bir yer sonuçta. Fakat daha sonra güneydoğu ve doğudan gelen büyük bir göçle suç oranı arttı, sen ne kadar işe yaramaz adamı kıbrısa gönderirsen 100 metrede bir kumarhane açarsan, adayı fuhuş merkezi haline getirirsen orda huzur kaçar. Bir de güney kıbrısa git ibiza gibi, sonucta rumlar adayı cennete çedvirdi biz ise sahip olduklarımızın değerini bilmiyoruz. Diğer bir hikayede  1974de Türk subaylarının kıbrıslı kızlarla nişanlanıp daha sonra Türkiyeye dönüp onları terketmeleri...
Burda bazı arkadaşların anlamadıgı bir şey var. Kıbrısta denktaşçılar hariç kimse Türkiyeyi sevmiyor. Zaten kendilerini Türk olarak da görmüyorlar bunu griphook da söyledi. Bunun 1 nedenini yukarda anlattım
Diğer nedeni ise komunizm. Başka bir topicde yazdım komunizm din ve millet düşmanlığıdır diye tepki gösterenler oldu. Kktc halkının %60ı komunizme sıcak bakıyor. Halkların kardeşliği, her halka hürriyet gibi masallarla artık onlar için Türk olmanın hiçbir önemi yok. Hatta bazıları rumları daha çok seviyor. Zaten dini inanç da fazla yok
Müslüman olma, Türk olma bilinci olmayınca ha yunanistan ha Türkiye. Kıbrıslının bakış açısında bunların önemi yok

Çevrimdışı Calimdor Exburn

• # Yörünge Dışı
  • Kıdemli Üye
  • The Burn'out
« Yanıtla #32 : Şubat 19, 2009, 11:55:44 ÖS »
Kktc halkının %60ı komunizme sıcak bakıyor.

evet part-time kafatasçımızın esas mesleği istatistikçilik çıktı.
Today, destiny is our friend, i know it.

Çevrimdışı the kumpir

• Kıdemli Üye
  • çapkın kız diyorlar benim adım çapkın kız
    • internet
    • E-Posta
« Yanıtla #33 : Şubat 20, 2009, 09:04:22 ÖÖ »
ben kıbrısı mersinle birde tutarım. 82. vilayet olarakta görürüm.
bu ne israillilerin filistini gördüğü, ne rumların kuzey tarafını gördüğü,ne yunanlıların istanbulu gördüğü, ermenilerin karsı vs gördüğü gibi birşey degildir.
bi kıbrıslı bundan gocunmamalı, oda ankarayı lefkoşa gibi görmeli,mersini adanın devamı görmeli.

aramızda ne ayrı gayrı var? hiç bişi yok. ayrı devletlere sahip olmamız ayrı insanlarız demekmi hayır. yeri gelir butun anadoluya kktc derim yeri gelir kıbrısada tc derim.

mysterious

• Ziyaretçi
« Yanıtla #34 : Nisan 06, 2009, 05:34:11 ÖS »
Kıbrısta görev yapan bir ordu mensubu olarak burda pek sevilmiyoruz. Bize saygıda göstermiyorlar. Yüzümüze dahi bakmıyorlar. Yalnız göç etmiş yerleşmiş olan Turkiyeli Türklerden her türlü misafirperverliği görüyoruz. Şahsım adına Kıbrıslı Türkleri sevmiyorum. Ada bizim içim stratejik önem taşıyor ve taşıdığı sürece burda olacagız..!! İçindekilerin adı Türk kalmıs heğsi Rum sempatizani yada İngiliz aşığı..

Çevrimdışı Aragorn of Bia

• # Yörünge Dışı
  • Kıdemli Üye
  • sanal azrail
« Yanıtla #35 : Nisan 06, 2009, 11:31:41 ÖS »
ya hani hortladı heralde konu bilemicem de; ben de malesef kktc türklerine sıcak bakamıyorum  :-\

Td*

• Ziyaretçi
« Yanıtla #36 : Nisan 07, 2009, 11:09:36 ÖÖ »
KKTC Türklerine homojen bir toplummuş gibi yaklaşmamak lazım. Bir halis Kıbrıslılar var, bir de Türkiye'nin müdahalesinden sonra Türkiye'den gelip yerleşenler var. Halis Kıbrıslılar TC Türklerini pek sevmiyorlar herhalde. Daracık bir alana sıkışıp, uzun süre dünyadan izole edilip, hala daha ülkelerini doğru dürüst tanıyan olmadığı için biraz tepkisel bir yaklaşım. Bir de Güney'le birleşmek için Güney'in şartlarından biri halis Kıbrıslı olmayanların adadan sınırdışı edilmesi yönünde. Kuzey Kıbrıs hem Türkiye'nin baskısından hem de birleşme sonrası bu kadar büyük nüfus kaybının Türklerin zararına olacağını düşündüğünden pek yanaşmıyor bu işe. Görüşmelerin hep tıkandığı noktalardan biri bu olduğu için yine Türkiye'ye karşı bir tepki oluşuyor.