Gönderen Konu: THY uçağı düştü  (Okunma sayısı 547 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı * Anita ExBurn *

• # Yörünge Dışı
  • Üye
  • **
  • Revonun ve Forumun Demirbaşıdır.
    • E-Posta
THY uçağı düştü
« : Şubat 25, 2009, 02:56:00 ÖS »
Türk Hava Yollarına ait bir uçak, Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol havaalanına inerken yere çakıldı. En son yapılan açıklamada 9 ölü 50 yaralı olduğu bildirildi. 9 ölünün 3'ünün mürettebat olduğu açıklandı.

İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER

DÜŞEN UÇAKTAN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO

İŞTE AMSTERDAM'DA DÜŞEN TEKİRDAĞ UÇAĞI 

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapan "Tekirdağ" isimli uçakta yaşanan kayıplarla ilgili ilk aşama çelişkili bilgiler ortaya atıldı.

Hollanda medyası kazanın ilk anından itibaren can kaybı olduğunu savunurken Ankara’daki kriz masasından tüm yolcuların kurtulduğu belirtildi. Saatler sonra Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, uçak kazasından sonra hastaneye kaldırılan yaralılardan 7’sinin hayatını kaybettiği bilgisinin geldiğini fakat bunu teyit ettirmeye çalıştıklarını ifade etti. 
Ancak Aka, saat 14.45 sularında Hollanda makamlarından 9 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini aldığını açıkladı.

Hollandalı resmi yetkililer de, İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Hollanda'nın Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapan "Tekirdağ" isimli uçakta 9 kişinin öldüğünü açıkladı.

Kazanın meydana geldiği havaalanında basın toplantısı düzenleyen resmi yetkililer, kazada 25'i ağır 50 civarında kişinin yaralandığını bildirdi.

Uçakta toplam 135 kişinin bulunduğunu söyleyen yetkililer, ölenlerin kimliklerinin henüz belli olmadığını ifade etti.

Kazadan sonra ilgili birimlerin hemen müdahale ettiğini, ambulans ve kurtarma ekiplerinin vakit kaybetmeden olay yerine ulaştığını bildiren yetkililer, her türlü imkanın seferber edildiğini belirtti. Yetkililer, kazanın nedeninin bilinmediğini açıkladı.

Hollandalı yetkililer TSİ 17.00'da kazayla ilgili bir basın toplantısı daha düzenleyecek.

PİLOT VE MÜRETTEBAT İSİMLERİ

KAPTAN PİLOT HASAN TAHSİN ARISAN

PİLOT OLGAY ÖZGÜR

PİLOT MURAT SEZER

KABİN EKİBİ

FİGEN EREN

PERİHAN ÖZDEN

ULVİ NURAT ETKİN

YASEMİN VURAL

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/11081596.asp?gid=229
Anita Ex'burn
Haydi Hamburg Bastır Koçum Benim... !

Bug Abuse

Abzytn-

• Ziyaretçi
Ynt: THY uçağı düştü
« Yanıtla #1 : Şubat 25, 2009, 07:52:02 ÖS »
güne böyle bişeyle uyanmak iğrençti 9 ölü varmiş allah ailelerine sabir versin.

Cengiz İmren

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Şubat 25, 2009, 08:03:16 ÖS »
Uçağın kalkışında her hangi bir problem yoktu,yakıt ı normal,teknik her hangi bir problemi yoktu.
Bunu birinci ağızdan dinledim.
Ancak şoyle bir durum varki TC-JGE adlı THY uçağı 2 gün once başka bir sefere hazırlanıp,yolcu alindiktan sonra piste doğru giderken
teknik bir arızadan dolayı Hangara çekiliyor,bu problem kısa surede halledilip seferine devam ediyor.
Bir yolcunun düşüş esnasında söylediği otobana doğru düşerken,pilot son bir manevrayla tarlaya indiriyor.
Pilot geçen hafta tanışmıştım ve çok tecrubeli bir pilottu.Çok otoriter ve son yaklaşmada kesinlikle eğitimdeki pilota devredicek biri değildi.
Aralik ayının son doneminde yıllık bakımı yapilmiş bir uçakta teknik arızası olmaz diye bir kayide yok.
Yolcular uçağın inişinde motorların kapandığını ve duman geldiğini söylemişler.
Bence burada kahraman bir pilotu kaybettik ve herkesin başı sağolsun.

Çevrimdışı the kumpir

• Kıdemli Üye
  • çapkın kız diyorlar benim adım çapkın kız
    • internet
    • E-Posta
« Yanıtla #3 : Şubat 25, 2009, 08:31:02 ÖS »
9 kişi ölmüş Allah rahmet eylesin. Yabancılarda varmış arasında. 3 pilot kaybettik. o pilot kabininde neden öldüler onuıda anlamadım :S
sanırım diğer ölen 6 kişide parçalanan arka taraftan ve gövdedeki ayrılan bölümden.

Cengiz İmren

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Şubat 25, 2009, 08:35:18 ÖS »
Olenlerin sayısı artabilir.
Uçağın burnunu eğerki gorduysen neden olduklerini belki açıklayabilir bu fotoğraflar.

Çevrimdışı the kumpir

• Kıdemli Üye
    • internet
    • E-Posta
« Yanıtla #5 : Şubat 25, 2009, 08:37:14 ÖS »
uçağın fotosunu gördüm kardeş. burunda öyle çok bişi yok fotolarda. eğilmiş sadece. ama adamlar sıkışıp ölmüş ve 7 haberlerinde hala cenazelerinin kokpitte oldugunu söylüyolardı yani çıkaramamışlar sanırım. demek o bükülmede baya sıkışmışlar kokpitte.

Çevrimdışı * Anita ExBurn *

• # Yörünge Dışı
  • Üye
  • **
  • Revonun ve Forumun Demirbaşıdır.
    • E-Posta
« Yanıtla #6 : Şubat 25, 2009, 09:03:09 ÖS »
Motorlarından 1 tanesi yere çarpmış diye duydum başka bir rivayete görede pilotlardan 1 tanesi eğitim alıyormuş inişi o yaparken uçağın kontrolünü sağlayamamış kaptan pilot son müdahale ile tarlaya düşürmüş.
« Son Düzenleme: Şubat 25, 2009, 09:03:31 ÖS Gönderen: * Anita ExBurn * »
Anita Ex'burn
Haydi Hamburg Bastır Koçum Benim... !

Bug Abuse

Çevrimdışı the kumpir

• Kıdemli Üye
    • internet
    • E-Posta
« Yanıtla #7 : Şubat 25, 2009, 09:11:24 ÖS »
görgü tanıkları motor düşmedi dedi haberlerde, hollandalılar demiş onu. o biraz asılsız gibi ama her nekadar pilotu tanıyan bir yetkili eğitim için verecek birisi degildi dese bile olabilir ikinci ihtimal.

Cengiz İmren

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Şubat 25, 2009, 09:13:32 ÖS »
uçağın fotosunu gördüm kardeş. burunda öyle çok bişi yok fotolarda. eğilmiş sadece. ama adamlar sıkışıp ölmüş ve 7 haberlerinde hala cenazelerinin kokpitte oldugunu söylüyolardı yani çıkaramamışlar sanırım. demek o bükülmede baya sıkışmışlar kokpitte.
Sıkışma nedeniyle değil prosedürden dolayı çıkartmıolarmiş,oturduğu yerlerden mi acaba tam bilemiyorum.
Eğitim için verilse bile acil bi durumda yardımcı pilot hemen el koyabilirmiş.

Çevrimdışı - Nasyonel Sosyalist -

• # Yörünge Dışı
  • Yeni Üye
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #9 : Şubat 25, 2009, 09:21:25 ÖS »
Ulaştırma bakanı ' Hiç Ölü Yok ' demeyi biliyor . Hiç bir şeyden haberi yok adamın yazık . Ölen vatandaşlarımızın ailelerine baş sağlığı , yaralanan kardeşlerimizede acil şifalar diliyorum .

Bu arada bu düşen uçak THY nin aldığı yeni uçakmış .

Çevrimdışı the kumpir

• Kıdemli Üye
    • internet
    • E-Posta
« Yanıtla #10 : Şubat 25, 2009, 09:54:15 ÖS »
kardeş zaten ulaştırma bakanı istifa akp yüzünden düştü bu uçak :)
alayını toplayıp götürmüşler hastaneye. adamlarda teyit ettirene kadar ölü yok dedi. zaten 1 saate kalmaz ölü oldugu anlaşıldı, tam dogru kaynak olmadıgından iki haberde basında yer aldı :)

bence daha amator sosyalistsin :)

Veyron

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Şubat 25, 2009, 10:49:15 ÖS »
daha geçenlerde yine bir uçağımız düşmüştü. Yurtdışında bu kadar sık uçak kazası olmuyor
Sorumluların şapkayı önlerine koyup düşünmelerilazım

Çevrimdışı SorhThor

• Üye
  • **
    • E-Posta
« Yanıtla #12 : Şubat 26, 2009, 02:44:55 ÖÖ »
Flight Simulator manyağı biri  ve düşen uçakların karakutularının yayınlandığı siteyede üye olan biri olarak şahsi fikrim 3 nedenden düşmüş olabilir :

1- Uçakta kanat tarafında yolculuk eden bir yolcunun anlattığına göre pilot iniş pozisyonunu almaları için yolculara ve kabin ekibine uyarısını vermiştir. Yolcunun söylediğine göre inişe 4 dakika kala sol kanatta duman görmüş. Bu büyük olasılıkla motor problemini gösteriyor. Kuş girmiş bile olabilir motora. Bir de uçak çok stresse mağruz kalmaktan dolayı motor zorlanması olabilir. Ama motor kopması bana biraz garip geldi. Motoru kopması mümkün. Boeing motorlarında "pim" vardır. Aşırı yüklenmede motoru bırakır uçak(çarpma sırasında ki bir yüklenme). Özellikle yeni nesillerde. Ama havada motorun direk düşmesi gerçekten çok ilginç bir senaryo. Düşünmesi bile korkunç.

2- Eğer motorda sorun olmadı ise "wind shear" denilen bir nedenden olabilir. Bu, uçaklar inişe geçtiğinde bazı havalimanlarında ters esen rüzgarların oluşturduğu bir dinamik sonucu basınç azalmasına yol açar ve uçağa uygulanan kaldırma kuvveti minimuma inebilir. Bu da taş gibi yere düşmesine neden olur. Uçak belli bir süre sürüklenebilir. İngiltere havalimanı mesela yalpalamaların en çok olduğu pistlerden bir tanesidir. Uçağın ilk arka bölümünden yere çarpması bunun bir nedeni olabilir. Böle durumlarda çok üstün pilotaj gerekir ve kurtarılması zordur kurtarıldıysa bile uçak çarpmaktan kurtarılması neredeyse imkansızdır. Olabilidiğince yavaş ve doğru bir açıyla çarpar. Uçağın çarpamdan önce hızlanmaya çalışmasıda bu nedenden bir çaba olabilir.

3- Tamamen istisnai durumlar. Akla gelebilen her şey aslında. Pilotun uyuması, amatör bir pilota devredilmiş olması vs. vs. (THY pilotlarına böyle bir yakıştırma yapamam)

Her olasılığı yazdığımı düşünmeyin. Bir uçağın düşmesinin binlerce sebebi olabilir. Ancak bu sebepler düzgün bakımla minimuma indirilir.
"Bu evrende en sık rastlanan iki şey hidrojen ve aptallıktır."

Elieen Numenor

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : Şubat 26, 2009, 09:02:07 ÖÖ »
bende arkadaştan duydum kazayı görmüş ölenlerın yakınlarının başı sağolsun

Çevrimdışı the kumpir

• Kıdemli Üye
    • internet
    • E-Posta
« Yanıtla #14 : Şubat 26, 2009, 09:47:12 ÖÖ »
1- ihtimali hollandalı yetkililerde söyledi, fakat motor düşmemiş durmuş sanırım. neyse anlaşılır. dışardan canlı izleyen bi kaç kişiyle roportaj yaptılar tvde. hepside düşen motor görmediklerini görebilecek mesafede olduklarını söyledi.

bide boeing bu modellerinin kazaları hep inerken olmuş.