Şu anda Almanya ekonomisi kötü durumda. Bunun en büyük nedeni de senin dediğin gibi batının doğuyu satın almasıdır. Doğu almanya komunist bir ülke olduğu için çöplükten farksızdı. Fabrikaları işe yaramaz, makineler 1940lardan kalma dandik sovyet yapımı.. Bir araba almak istiyorsun 15 sene önceden sıraya girmen gerekiyor, araba da lada samara
komunizm demek kölelik, açlık ve sefalet demektir.
Sonuc olarak Batıyla Doğu birleştiği için, sürekli doğuya yatırım yapıldı milyarlarca dolar sırf doğu kalkınsın diye... Yani komunist doğu, batıyı da alaşağı etti. Hala da doğu batıya erişemedi
Sana katılmadığım nokta şu aynı almanya örneğinde olduğu gibi; sen kürtlere ekonomik olarak yatırım yapılsın diyorsun. Bu yatırımlar Türklerin parasıyla yapılacak. Yani biz Türkler elimizdeki avucumuzdakileri kürtlere vereceğiz, neden? Dağa çıkmasınlar diye. Yani 60 milyon Türk, 10 milyon kürte bakacak. Batı Almanya nasıl doğuyu sırtında kambur olarak taşıyorsa, aynı sorun bizim için geçerli. Ben buna kesinlikle karşıyım.
Yaşın ne adın ne nerelesin vs vs bilmem.Belli ki milliyetçi bir Türk gencisin.Sana bir arkadaş olarak şunları yazayım ;
Kominizm sana anlatıldığı kadar kötü birşey değil. Abartmışsın.Sadece insan fıtratına ters , ütopya zaten o yüzden de.İki uygulanmasında çok karışıklık oluyor çünkü merkezden yönetiliyor.Adamlar otuyorlar hesaplıyorlar ülkede 20 milyon insan var bunların yarısı 40 numara beşteüçü 35 numara işte onda biri 45 numara ayakkabı giyer gibi.Ama hesap şaştığı anda veya çocukların ayakları büyüdüğü anda bu sefer ayakkabı olmasına rağmen ayakkabı bulamıyorsun , tüp olmasına rağmen tüp alamıyorsun , ekmek olmasına rağmen ekmek alamıyorsun gibi. Üç komin toplumla kominist devletler farklı şeyler Lenin'de kominsti Stalinde yaptıkları zülümler ortada.Başta da yazdığım gibi ütopya ve insanın fıtratına ters.
Kürtleri satın almak gibi birşey yok. İnan bana biz ekonomik olarak büyümedikçe kavga bitmez. Dün Sağcı Solcu bugün Türk Kürt Yarın kim bilir neyin kavgasını yapacaz.
Not : Osmanlıdan günümüze kadar 244 veya 254 tane Kürt İsyanı olmuş , bu Pkk yaptığı işte 245 veya 255.ci Diğer tüm isyanlar nasıl bitmiş biliyormusunuz lider kadrosunu veya liderini asmışlar. Bunu ben biliyorum da devlet bilmiyor mu biliyor ama işine gelmiyor.