Kalpazanlıkla yargılanan birinin başbakan olmamasıda gerekirdi, yardım için toplanan paraların yardıma muhtaçlara gitmesi beklenirdi, başörtüsünü ismini başka bir şey yapıp bazı değişiklikler yaparak siyasi simge olmaması gerekirdi, kavga dövüş ile değil konuşarak anlaşılması gerekirdi (ama cumhurbaşkanı kavgacı bir örgütün üyesi olduğu belirlenmiş hatta kanlı bir çok eylemi olan bir taneye)
gerekirdi dememek için Adalet var, Yargı var. Gereken ne ise yapmak için. En azından şunu düşün. Zengin bir adam 4 karı alırken fakir bir adam bir tane bile bulamayacak neden? çünkü %50 erkek % 50 kızdır ortalam tüm nüfuslarda ve eğer bir bölüm %1 bile olsa %3 kadın nufusu ile evlenirse %47 oranı %49 oranı ile evlenmesi gerekecek ve eninde sonunda birileri açıkta kalacak. Bu durum şu an çinde büyük bir insanlık dramına dönüşünüyor. %60 erkek 540 kadın olan çin nüfusu (tek çocuk meslesinden dolayı doğan kız çocuklarını öldürdükleri için erkek çocuk meselsi) dengesizleşti ve ciddi sorunlar yaşıyor. Ama sadeece nüfus artışının durması gerekirdi
gerekirdi gerekirdi...
öseninde aynı zamanda bunları dememen gerekirdi. Eğitim sisteminde milli güvenlik dersi ordunun kıymetinin anl*** için ama mesela sen sevmiyorsun ama sevmen gerekirdi. NEFES filminin çıktığı ilk gün düşünceleri savunan bir insanlar oalrak bu filme gidilmesi gerekirdi.
yani hiçbir şey gerektiği gibi olmuyor sen bir örneksin bu eğittim isistemi hakkında, ileride bir gün bende "seni" bir örnek oalrak vericem ne için çünkü eğitim sistemi için ve biliyorumki senin gibi bir çok kişi var ve sen sadece bir örneksin. Örneklerle konu anlaşılır. Bunu yüzlerce kez soru çözen insanlar olarak bilmemiz gerekirdi ama ...