selçuk, youtubede pek çok video mevcut, bacardinin orjinal sitesinde de yapımını şekilli olarak gösteriyor.
ama ben sana incelikleri ile, derin derin anlatayım..
mojitoyu mojito yapan şey 3 tanedir.
biri lime. lime denen herze, yeşil limon. sarı değil. sarı limondan biraz daha sert, biraz daha küçük, biraz daha karakteristik, ve epey bi pahalıdır

diğer madde, taze ve iri yeşil nane yaprağı.
diğer madde ise kırılmış yani crushed denilen, buzdur.
yapımı epey basit olsa da, ayarı tutmayınca bok oluyor.
başlangıç olarak elimize ince uzun, mümkünse dibi düz bir V bardak alıyoruz. country bardak denilen, hani şu 8gen gibi olup tepesi genişleyen dalgalardan da olabilir.
sonra 4-5 parça nane yaprağını bardağa atıyoruz. bardağın içinde havanda sarımsak ezer gibi naneleri ezip öz sularını çıkarıyoruz.
daha sonra o iyice ezilmiş naneleri çöpe atıyoruz. bardağı dibinde yeşilimsi bi tabaka görüncek kadar nane suyu olmalı.
daha sonra bir kapta az bir su ile "esmer şeker"i karıştırıyoruz. bir nevi şerbet oluyor ama, soğuk-ılık oluyor işte.
ama esmer şeker olması önemli. beyaz şekerle olunca gene mojitonun tadını kaçıran bişeylerden biri bu.
daha sonra o şekerli suyu bardağa döküyoruz. ölçümüz 3-5 cl arası. yani, bardağın dibinde 1-1.5 parmak kadar bir sıvı birikmiş olucak.
daha sonra lime doğrayıp bardağa 1/8 yada 2/8 lime koyuyoruz.
3-5 tane nane yaprağı da kopartıp bardağa ekliyoruz.
sonrada tepesine kadar, ama çokta sıkıştırmadan buz koyuyoruz.
ardından, üstüne bacardi rum'u boca ediyoruz. bacardi rum buzun aralarından kaya kaya dibine kadar gidiyor.
sonra kenarından bir adet karıştırıcı, bir yada 2 adette pipet sokuşturuyoruz.
karıştırıcı ile 3-5 kere çeviriyoruz.
sonra 1 dilim lime'yi bardağın tepesine tutturuyoruz ki şekilli görünsün, vay be adam naapmış desinler (=
istersen şemsiye felan da koyabilirsin tepesine.
bu kadar uzun anlattığıma bakma, yapması, okumandan kısa sürcek.
o kadar uğraştığına da değmiyor hem, barda içmesi hem daha kolay hem aynı para

sadece evde biraz daha bol içersin (=
afiyet olsun.
Batuyla kaan güzel olmuslar.. İkisi bir fotoğraf karesini tam anlamı ile güzel bir şekilde doldurmuşlar.. Çok mutlular.. Önlerinde ki içkinin adını bilsemde onları mutlu edecek kadar güzel oldugunu tahmin ediyorum...
Batu ve kaan çok şirin çıkmışsınız be, hele kaan gözlerinde bir çocuğun masum ifadesi var... 
eskiden daha bi çocuktum da, çok çektirdiler be abi (=