Revolution UO
Eylül 06, 2010, 09:02:58 ÖS *
Hoşgeldiniz %1$s. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
E-posta adresinize aktivasyon iletisi gelmediyse lütfen buraya tıklayın.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Advanced Search  
Sayfa: 1 [2] 3
  Yazdır  
Gönderen Konu: Sağlık&GZ&Minoc  (Okunma Sayısı 382 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
-Juzzky-
# Yörünge Dışı
Üye
**

Tamam Kes Küfrederim Paranı Verdim!

E-Posta
« Yanıtla #15 : Mart 09, 2010, 02:52:58 ÖS »

burda Hiç kimse bana göre Set cıkmıyor İron fazla cıkıor Die  söylenmeyin.. Burda cogu kişi bunun böle olmasını istedi yaklasık 1 sene önce.. Nasıl istediniz. Bir Craft Cıktı Foruma yazı yazdı Neymiş efendim  serverda silver set su gibiymiş. Setimi ucuza satıyorum herkezde craft char var diyerek agıt yaptı. Buna Bir cok kişi Destek verdi.
Ben o zamanda dedim su zamanda Diyorum. Craft charla ister maden kazın ister Agaç kesin Hiç bir zamana zarar ugramazsınız diyorum.. Bir maden kazarken İronu cıkıor Shaodwu cıkıor Bloodu blacvki ve Diğer ingotlarda Cıkıor. Ha bu cıkan ingotlar yeterlimi bana Göre Yetersiz.. ama sadece yetersiz olması Craftların azlıgından ve Warriorların Fazlalıgından yetersiz. Diğer tarafdan bende 2 hafta öncesine kadar maden kazıyordum.. Farklı farklı madenlerde takılıordum Cok sukur Hiç basılmadım.

Ama Siz basılıyorsunuzdur Dogrudur. Ama bu basılma Sonucundada Burda Yok Madenler fazla cıksın die Lutfen dil Dokmeyin.. Bunu Böle olmasını isteyenler ise Hiç dil dokmesin.. Cunku her seferinde Değiştiğinde Tekrardan tartısma Cıkıor. Kimse hiç birşeyden memnun olmuyor..
+1912 crafterlara özel ufak bir şehir yapılsa güzel olur yani şuanda zanaatkarlar şehri var ama maden yok ağaç yok düzgün bir yere yapılabilir böyle bir şehir

Now I Know, OnLy I Can Stop The Rain...
Diverburgh
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #16 : Mart 09, 2010, 05:41:11 ÖS »

Bir ay oldu set arıyorum satan yok, olsada eskinin blood black parasına, bırakın kassın adamlar alalım bızde, adam gıbı eskıden olan gz ıcınde bır yer yapın, o kadar kücük ınsanlar varkı, ne zaman msn ye gırsem abı buraya gel abı su madene hemen gel, rahat bırakmıyolar kımseyı kasamıyor kımse ne bıcım bır ıstır bu..

Bir an once şunun onune geçin artık, kımseyı oyundan sogutmayın..

Valla tespit çok yerinde Smiley Server'a boş zamanda maden kazayım biraz demir döveyim diye geldim ve bir de ne göreyim!!! Felucca, Shame, Wrong madenleri britain fields dan fazla pk barındırıyor. Kankilerim kitap yapmış drake spawnı gezer gibi maden geziyor bakalım minercıklar spawn olmuş mu diye Smiley Şaşırıyordum duruma, kazmayı 5.ye vuramadan enseye katanayı yiyoruz diye, geçen gün madene dalan bir pk kesip kal ort olamadan başkası madeni basıp ona dalınca olayı tenkit etmeyi bıraktım ben Smiley Smiley

Şimdi bu konular konuşuldu, birkaç kızgın madenci arkadaş agresif söylemlerde bulundu, server büyüklerimizden madenci kesene laf edemezsin uyarısı alındı, konuları kilitlendi felan...

Ama yapacak daha iyi bir şeyim olmadığından ben de bir şeyler söyliycem bu konuda.

* Madenci kesene yapma diyemeyiz, evet bu in-game bir durumdur. Ama şüphesiz server içinde tanışmayan playerlar arası güveni insaniyeti yardımlaşmayı azaltan bir durumdur. Belli sonuçları vardır. Pis sefil madencileri kesmekte herhangi bir gariplik görmeyen er kişi, set alacağı zaman valorite setin 400k olmasında da bir gariplik görmemelidir. Ayrıca rasgele bir blacksmith'e sorulan ''kardeş sana ingot versem bana set yapar mısın'' sorusuna kamyoncu dilinde 'tekerlek arasına taş sıkışmış'a tekabül eden cevabı aldığında bunu da garipsememelidir.

* Anladığım kadarıyla madenlere dalınmasının nedeni ore dan önce sos. Sos un bu sıklıkta düşmesi, asla'ya yakın oranda ve azlıkta çıkan değerli oreları telafi etme amaçlı mıdır bilemiyorum. Eğer öyleyse amacına pek yardımcı olmadığını biliyorum ama Smiley. Bu konuda birşey yapılmayacaksa bile madenlerde saldırganlar için '' SOS yoksa res'le, eşşek olma'' uyarısının bir tabela olarak asılmasını rica ediyorum.

* Craft guildi çözüm önerisi olarak sunulmuş. Ama yanlış bir öneridir. Sorunun nedeni craftların organize olamamasından ziyade madene gidememeleridir. Kafa kafaya vermiş bir craft konseyinin bu konuda ulaşabileceği bir çözüm yoktur. Craft guildi olsa kötü mü olur? Hayır iyi de olur ama bu olaya bir yararı olmaz.

* Yeni oyuncuyum o yüzden bu konudaki görüşüm fasülyedendir fakat gerçekten de abartılı iron ore çıktığını düşünüyorum. Bu fikrimi, bendeki ironları toplasan burdan köye 3 şeritli otoban olur şeklinde beş asırlık bir kahve geyiğiyle destekliyorum. Şaka bir yana iron çıkışı gözden geçirilsin bence. Evimin bodrumundan bloodrock fışkırsın diğerleri artsın demiyorum ama o iron ore bir zahmet azalsın ya vallahi miğdem bulandı irondan.

Aloysius
Üye
**

The Burn'out --- Let's finish this WAR !!

E-Posta
« Yanıtla #17 : Mart 09, 2010, 05:49:37 ÖS »

Güzel bır yazı..

Kımse set satmıyor dıye artık actıden cıkıp bende char actım kasıyorum, cıkan orelerden bır sorunum yok ki olan ılla kı var ama gz bır maden şart oldu.. Boyle bır sey olursa zaten bakarım mıllet kasıyor bende bırakırım kasmayı onla ugrasmam ugrasandan alırım ama adamları rahat bırakmıyorlar..

Şimdi dıyorsunuz mage kas fılan, e kasıcaz iyi guzel, 60 a kadar kastım gece gıttım gelıp gelıp duruyorlar, vakıt calıyorlar yatmıyorum ama 10 dk kazıyorum 15 dk actı atıyoruz resmen, iyi guzel bazı akıllılarda 60 mage ıle yatıyor o ayrı  Cheesy ama vakıt buyuk kayıp yaratıyor rahat verılmıyor ısın kısacası..

Vilandra Ex'burn
Aloysius Ex'burn
Viverravidae Ex'burn
Aphrodisios Ex'burn
Sagittarius Ex'burn
Atalante Ex'burn
Dantegonzaus Ex
Aqua Ex
Tyranos Ex

Kimseyi Örnek Almam.. Kimseye Örnek Olmam..
'Arkama Bakmam' 'Asla Demem' 'Keşkeleri Sevmem'
Silver Mind
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #18 : Mart 09, 2010, 05:55:16 ÖS »

Şu an serverda en karlı meslek grubu madenci kesme.Maden toplamak için pm pw kasmak şart oldu artık.6x savaşçı karakter yapıp yanına bir de mining koyduk mu tamamdır.Gerçi madenci kesmeye gruplar kitleler halinde geliniyor ona da yapacak birşey yok artık.
 Hatta bazı guildlerin masterları bile madenci kesmeye geliyor.Enteresan ve yorumsuz...
 Diğer madenci arkadaşlar ne yapar bilmyiorum ama ben kendi adıma bundan sonra setleri iki katı fiyatına satıcam.İhtiyacı olan ya iki kat para basar ya da iki kat maden...
Delimaniacc
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #19 : Mart 10, 2010, 05:16:40 ÖS »

Öncelikle merhabalar, server'a yeni kaydoldum.

Arkadaşlar ultima online bir rpg oyunudur, öncelikle bunu unutmayın. Murderer(katil) dediğin adam, istediğini öldürür. Madencilere bir ekstra avantaj saglanması, ya da gz içi maden gibi istekler oyunun doğasına aykırı.
Oyunun doğasına aykırı bir kaç şey daha :
1- Canın az olduğunda, yaralıyken şehre girilmemesi. Canı az olan bir insanın kendi şehrine sığınması kadar normal bir şey olamaz. Bu özellik oyunun doğasına aykırı saçma sapan bir özellik.
2-Yaralıyken yine, savaş tipi ev olmayan eve girememek. İnsanların yaralıyken eve girememesinde ki mantık nedir ?
Eve kaçıyolar hemen gibi saçma bir cevap verilmemesini rica ediyorum. Niye evine kaçmasın yaralı bir insan ?
3-Savaş tipi ev saçmalığı yine, nasıl bir eve eşya sabitlenemez. Ultimanın ne derece güzel(bana sorarsan en iyi rpg oyunu) bir rpg oyunu oldugunun farkında değilsiniz galiba böyle şeyler tamamen oyunun özelligine ters.

Ama burdaki konu canın azken gz'ye girilmemesi yogunluk onda olursa sevinirim.
Saygılar,

Atam izindeyiz!!!

Atatürk'ün her işe el attığını sinema olsun, şarkı olsun ama sadece tek hatasının bulunduğunu biliyor muydunuz ?

Hatası : Yunanlıları 15 günde def edeceğiz demiş. Fakat 14 günde halledilmiş

UO oynamama, forumlar da sürünme.
Aloysius
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #20 : Mart 10, 2010, 05:35:25 ÖS »

Yeni geldin hosgeldın ve uzatmadan soyluyorum, sen 3 4 ay oyna burda, bu saydıgın yapılan her ozellıgın yerınde ve dogru oldugunu bıleceksın,burdakı playerlar ıcın bu gereklı, bız bu yazdıgın seylerı ısteyenlerız sw olarak zaten, tartısmaya gerek yok neden mı =>> kendın zamanı gelınce anlayacaksın ki eger sende kopruden dalıp kacan vs kısılerden degılsenve olmayacaksan.. İyi oyunlar dılerım..

Vilandra Ex'burn
Aloysius Ex'burn
Viverravidae Ex'burn
Aphrodisios Ex'burn
Sagittarius Ex'burn
Atalante Ex'burn
Dantegonzaus Ex
Aqua Ex
Tyranos Ex

Delimaniacc
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #21 : Mart 10, 2010, 06:32:46 ÖS »

Madenciyle kaçarım ya da kaçmam o ne kastıgıma bakar. Ama işte benim demek istedigim de o zaten. Ben senin derdini anlıyorum, çok da iyi biliyorum ne hissettigini. Ama bu senin benim isteklerime bağlı olmamalı. Benim anlatmaya çalıştığım kaçma olayları normal olanı. Ne kadar az canla kaçanlara sinir olsanda ya da tabiri caizse gz kuşlarından hoşlanmasan da bu oyunun dogasına aykırı. Bu serverda 3 4 ay oynasam bir şey değişmeyecek çünkü daha önceden de ultima oynayan bir adamım uo'ya yeni başlamadım. Başka serverlarda da kaçıyorlardı ya da kaçıyordum. Ama normali bu.
Bir düşünsene bir sürü tinercinin peşinden geldigini, iki bıçaklansan evinin de dibindesin ama evine giremiyosun, çünkü yaralısın (= .

Atam izindeyiz!!!

Atatürk'ün her işe el attığını sinema olsun, şarkı olsun ama sadece tek hatasının bulunduğunu biliyor muydunuz ?

Yetim
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #22 : Mart 10, 2010, 07:16:22 ÖS »

craftlar özel maden satın alsın süper olur Smiley
Delimaniacc
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #23 : Mart 10, 2010, 07:54:40 ÖS »

Bak maden satın alma çok güzel bir fikir. Uygun da. Paranı verirsin madeni kapattırırsın. Mesela, belli bir miktara maden kapatma gibi bir şey değişik ve güzel olur. Uygun bir ücrete tabi tutularak tabi,süresi de parası da az olmasa madencilerin çilesi biter. Saçma sapan rpg'yi baltalayan bir şey değil. Günlük hayatta restaurant, sinema kapatmak gibi şeyler de vardır sonuçta:) Ama bu da şöyle bir sorun getirir. Fakir playerlar oyuna yeni başlayanlar, madene giriş ücreti gibi birşeyi zor öderler (=
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 07:56:13 ÖS Gönderen: Delimaniacc » Logged

Atam izindeyiz!!!

Requection
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #24 : Mart 10, 2010, 08:01:43 ÖS »

Herkesin yazılarını teker teker okudum. Bunların kimisinde katıldığım kimisinde katılmadığım noktalar var. Öncelikle bilinmesi gereken birşey varsa, tıpkı bazı oyuncularında dediği gibi Ultima-Online oyununun MMORPG (Multiplayer Massive Online Role-Playing Game) olduğu bir gerçek. Günümüzde bu oyunun üzerine modlar koyulara çeşitli ve kendi görüşümce saçma sapan PVP amaçlı sunucular kurulmakta. Bu oyunun kan kaybetmesine sebep olan şeylerin en başında bu vardır. Oyuncu kalitesinin bu kadar düşme sebebi budur.

Buradan nereye geleceğim... Geleceğim nokta şu ki, Revolution birçok açıdan çok iyi ve oynanabilirlik açısından düzgün bir sunucu. 'Sadece' PVP'ye dayalı olarak bu sunucuya gelen biri varsa, onun tekrardan düşünmesi gerekiyor; lâkin fikrimce ben bir Ultima-Online kullanıcı olarak, GZ'ye girişlerde can az ise şehire girememe olayına tamamen karşıyım. Birçok oyuncu da bu şekilde karşı olacaktır. Bazı arkadaşlar hemen atılacaklardır "E PKların kaçacak yeri yok biz ne yapacağız?" Şöyle bir durumda mevcuttur ki, PK, oyundaki zor seçimlerden birisidir. Sen katil olmayı seçiyorsun ve doğal olarak sığınabileceğin bir şehir olamaz. Ha olur; ama sen iyiliğin bulunduğu bir şehre geliyorsan, oranın korumalarına da katlanmak zorundasındır. Zor geliyor çok basit - olma...

Bir başka nokta ise, bu konuya fikrimce herhangi bir yöneticinin acilen bakması... Çünkü eğer denildiği gibi madenciler bu derece sömürülüyorsa, bu kesinlikle artık bug abuse konumunu almış demektir. Rune Book'a koyulmuş maden marklarındaki tek amaç, karşıdakinin emeğine saygısızlık etmekle kalmıyor aynı zamanda, dediğiniz gibi her on dakikada bir ise, oyuncularında burnundan getirme raddesine varmış gözüküyor. Kesinlikle ilgilenilmesi gereken bir konu. Peki ne yapılabilir? Daha önce de bazı arkadaşların belirttiği gibi, Zanaat Şehri genişletilebilir. Ben böyle bir şehirde, çok güzel, keyifli zamanlar geçirileceğine inanıyorum. Şu yazılanları okuduğumda, çok istediğim madenci karakterini ertelemeye karar verdim. Herkes gibi bende ilgilenilmesini rica ederim...
Aloysius
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #25 : Mart 10, 2010, 08:56:09 ÖS »

Reauectıon maden olayına katılmıssın eyw..

//         ve  yenı gelen arkadasım,bız kac yıl oldu burdayız hatırlayamıyorum artık ve bu saatten sonra da rpg mıs ne baska bısıymıs ısım olmaz, actı mı atar, dostlarımla muhabbetımı eder cıkarım.. Sen bu oyunu gercek hayata uygulamalı olarak bana anlatmaya kalkarsan ve bende cvp vermeye kalkarsam nelerın aykırı oldugu gorunce gercek hayata aklın şaşar, bende derdım "" olum anlamıyorum ben sunu bunu olurmu  savsırken bandaja basıyorsun koyuyor bandajı 0,5 sn de sonra hala vuruyor benım adam, savasıyor nebıcım ıs bu, ucuncu elı mı var bunun" gıbı 10 larca şey, artık bu bır oyun, sanal bır sey dıye bakıyorum, eskıden kendımızı kaptırıyorduk.. Gel gelelım sunu da soylıyım, anket açın arkadaslar bakalım kac kısı yaralı gz ye gırılmez olayına karşı kımler degıl orda anlarsınız..

Vilandra Ex'burn
Aloysius Ex'burn
Viverravidae Ex'burn
Aphrodisios Ex'burn
Sagittarius Ex'burn
Atalante Ex'burn
Dantegonzaus Ex
Aqua Ex
Tyranos Ex

Delimaniacc
Üye
**

E-Posta
« Yanıtla #26 : Mart 10, 2010, 09:10:16 ÖS »

Sende haklısın. Bende tek başıma oynamak için gelmedim bu servera. Arkadaşlarımla gezer,tozar,actionımı geyigimi yaparım. Ama gz'ye girişin ekşını ya da arkadaşlarınla oynamanı engelleyecek bir şeyi yok. Ha örnegini de çürütürdüm. Ama tartısma yaratmak için yazmak istemedim, istemiyorum. Fikrimi söylemek istedim. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Anket olayı, belki rpg'ye uygun bir sonuç gelmeyecek, ama çoğunluğun istediğine de kimse karşı çıkamaz tabi. Anket olayı belki herkesi tatmin etmeyecek ama bir çözüm, bu konuda yanlış değilsin desteklerim. Ama yine de rpg'ye daha uygun olması tercihim Smiley Umarım anlatabilmişimdir.
Saygılar , sevgiler...

Atam izindeyiz!!!

Requection
Yeni Üye
*

E-Posta
« Yanıtla #27 : Mart 10, 2010, 09:13:29 ÖS »

Kimseye RP yapılsın demedim. Dediğim şey, PK olarak çok fazla şey beklemenize karşı çıkmamdan kaynaklanıyor. Maviler ve PK'lar eşit şartlarda olsun, aynı muamele görülsün kavramı tamamiyle oyuna aykırı bir durum. Ben yüzde yüz gerçekçi olsun lafını da etmedim. Ultima-Online'a aykırı bir durum söz konusu burada. Tamamen PVP amacı güdülmüş bir sistemden öte değil. Sadece Warrior'lar Mage'ler kısaca karşı koyabilecek action karakterleri için konuşmuyorum burada. Bazılarının da dediği gibi, bunun balıkçısı var, madencisi var vs.. Bu oyuncular elbette mantıklı düşünürseniz PK'lardan kaçacak. Bunları kesmekten ne zevk alırlar onu da henüz çözebilmiş değilim... Ha keserler, bir de üstüne atını da keserler, içinde gereksiz item olsa bile lootlar. Bu tamamen emeğe küfür gibi birşey. Küfrün bir tek argo hali yoktur, zamanında PK dediğimiz oyuncular ne kadar kaliteliydi... Üzerinde Mage Robe ile şehir dışına çıksan ve skill kassan dokunmazlardı. Sadece karşı koyabilecek karakterlere dokunurlardı. Şimdiki durum içler acısı ne diyim...
GrumTor
Kıdemli Üye

Dying Wish!!!

E-Posta
« Yanıtla #28 : Mart 10, 2010, 09:21:10 ÖS »

şey.
özel maden falan demişsiniz de, minoctaki mount kendall madeni bir başı bozuk tarafından gzden çıkarıldı, hatırlatırım.

adamın yazdığı script otomatik olarak kazıyor, eritiyor, bankaya gidiyor, bankaya atıyordu madenleri. sonrada maden tekrar gelip kasmaya devam ediyordu.

şimdi kimse, madencilere özel maden, korumalı maden, güzel maden diye bikbiklemesin.
bunu elde olan imkanı zorlarken düşüncektiniz.

ben o adam kasmasın diye kalvaslarken orda kasan madenciler beni gardlamayı biliyordu.

iron çok çıkıyor, black az çıkıyor diyenlere lafım yok ama özel maden isteyenlere bir ton lafım olur.

şuanlık yapabilceğiniz en iyi şey, pm yada warlock charınızı madende anlor edip bırakmanızdır.
baskın yediğiniz anda o chara girip ölümüne savaşıcaksınız.

ps. :ironu bol gelen varsa, bana hediye edebilir.
limitsiz iron hediyesi alabilirim, bunlar servera keg-tp olarak geri dönecektir (=

"for one last wish."
Dying Wish!!!
Schoulzen
Kıdemli Üye

Fellowship Guildmaster

326888 cantunakurt@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #29 : Mart 10, 2010, 09:24:38 ÖS »

Farkettiyseniz beklentisi olanlar madenciler, pk karakterler değil. Revolution'da pk diye birşey yok gerçi, orası ayrı ama.

Madenler gerçekten çok cazip, setlerin fiyatları bildiğimiz gibi çok yüksek, bundan daha önemlisiyse çıkartılan sos bottlelar. Azıcık aklını kullanan bir oyuncu gidip dragon keseceğine ya da farklı yaratıklardan silah, crystal elde edeceğine bu kadar hızlı çıkan hazine haritası şişelerini daha kolay elde etmek isteyecektir. Bunda elbette bir anormallik yok. Bir madenci de madende kazandığının farkındaysa bunu elde etmek isteyenleri düşünüp ona göre önlemini almalıdır.

Olayı role play ile karıştırmak ya da bug abuse noktasına getirmek kendimizi kandırmak, komiklik yaratmak olur.

Ek olarak Ultima Online MMORPG olabilir ama Revolution kesinlikle bir power play sunucusu, bazıları için üzücü olabilir ama bu böyle. Göz var, nizam var.

edit=imla
« Son Düzenleme: Mart 10, 2010, 09:25:18 ÖS Gönderen: Schoulzen » Logged

Sayfa: 1 [2] 3
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.103 Saniyede 20 Sorgu ile Oluşturuldu