Gönderen Konu: Aragorn (Orta Dünya)  (Okunma sayısı 597 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Anselmo

• Üye
  • **
Ynt: Aragorn (Orta Dünya)
« Yanıtla #15 : Haziran 23, 2010, 03:40:17 ÖÖ »
Orta dünya karakterleri hakkında detaylı bilgi isterseniz başka bir başlıkta yazabilirim tek tek isteyin çünkü bir çoğunun hikayesi uzundur.. Hepsini tek bir başlıkta toplamak yanlış olur diye düşünüyorum..

Gandalf ın tanrı olduğu zaten baldronla savaşmadan önce anlaşılıyor. Yüzük ilk bulunduğunda Frodo yüzüğü sen götür Gandalf diyor. Gandalf ise dünyanın kaderini gene dünyaya bırakıp bunu reddediyor. Çok basit püf nokta ama gerçek bu sonuç olarak bir büyücüdeki erdemi yansıtıyor hangimiz olsa almazdıkki o yüzüğü..
It's only after we've lost everything, that we're free to do anything

Çevrimdışı Hphsts

• Kıdemli Üye
  • Hopp.. Yürü git lan!
    • E-Posta
« Yanıtla #16 : Haziran 23, 2010, 09:34:29 ÖÖ »
Çok güzel Anselmo emeğine sağlık.Vallahi bütün karakterleri paylaşsan sıkılmadan okurum.Özellikle bilinenleri değilde bilinmeyenler olursa süper olur.

Quest fikri bence süper olur.Bir an önce hayata geçirmenizi diliyorum.  :)

Küçük bir not düşeyim: The Hobbit kitabınında filmi çekiliyor.  :)
Duc.Brothers

Çevrimdışı Barlow.

• Kıdemli Üye
  • * Chronicles Company.
    • E-Posta
« Yanıtla #17 : Haziran 23, 2010, 12:42:07 ÖS »
Kayıp öyküler kitabının e-bookunu indirebilceğim bir link verebilirmisiniz acaba ? Birde Silmarillion'da 12 kitaptan bahsedilmiş 3 tane yüzük kardeşliği , 2 tane kayıp öyküler kitabı , hobbit , silmarillion , güç yüzüklerine dair ( bu o kitaplardan mı emin değilim fakat böyle bir adda bir kitap okumuştum.), hurin'in çocukları kalanlarının isimleri neler ? onlarıda okumak isterim.

Çevrimdışı GrumTor

• Kıdemli Üye
  • The Biohazard..
    • E-Posta
« Yanıtla #18 : Haziran 27, 2010, 01:07:50 ÖS »
bütün seriyi okumak bile yetmiyor ne yazıkki prometheus.

silmarilliondan hobbit'e kadar, türkçeye çevrilmiş bütün j.r.r. tolkien eserlerini okudum, hatta hatta türkçeye çevrilmemiş ama yurtdışında piyasada bulunabilinen yada nete düşmüş çeşitli el yazıtları, oğlunun yorumlamaları gibi şeylere göz attım, onlardaki bilgileri anlayabilcek kadar yeterli elfçe bile öğrendim.

ama genede "tamamen hayal üstüne" bir dünya olduğu için, çok açık kapı, pek çok bilinmeyen var. Ve tolkien'in ölmüş olması elimizi kolumuzu bağlıyor.
LOTR sadece başlangıç oluyor, ama hiçbir şeye yetmiyor.

p.s. : sakın elfçe öğrenmeyin. yıllar içerisinde çok çalışarak öğrendiğimin yüzde 90ını 1-2 senelik üni yaşantısında sıfırladım. hayvan gibi zor olan birşeyi öğrenmiş ve unutmuş olarak kendime hala yuh diyorum. çok elfçeye meraklıysanız, önce fince öğrenin, kullanın. o zaman elfçe'yi öğrenmek te kolay oluyor.
Namarie :P

Bunu siz istediniz.
http://www.erepublik.com/en/referrer/amiwrong Gel, E-Vatandaş Ol!

Çevrimdışı Barlow.

• Kıdemli Üye
  • * Chronicles Company.
    • E-Posta
« Yanıtla #19 : Temmuz 03, 2010, 05:10:45 ÖS »
Kayıp öyküler kitabının e-bookunu indirebilceğim bir link verebilirmisiniz acaba ? Birde Silmarillion'da 12 kitaptan bahsedilmiş 3 tane yüzük kardeşliği , 2 tane kayıp öyküler kitabı , hobbit , silmarillion , güç yüzüklerine dair ( bu o kitaplardan mı emin değilim fakat böyle bir adda bir kitap okumuştum.), hurin'in çocukları kalanlarının isimleri neler ? onlarıda okumak isterim.

Çevrimdışı Celeborn

• Üye
  • **
  • Fingolfin Twilight
    • E-Posta
« Yanıtla #20 : Temmuz 03, 2010, 09:09:02 ÖS »
türkçeye çevrilmemiş daha bir çok kitap var orta dünya ile ilgili thewhitethree'de bir kullanıcada bir kitaplık dolusu kitap vardı (ingilizce)

Çevrimdışı airlola

• Üye
  • **
  • Monkey D. Luffy One Piece
« Yanıtla #21 : Temmuz 03, 2010, 09:20:00 ÖS »
Arkadaşlar ortadünya ve bunlar ile alakalı hangi kitapları okumalıyım.. Şu ana kadar sadece LOTR izledik bu konu ile alakalı başka bir bilgim yok. başta LOTR serisinden mı başlamalıyım?
Hızlanma vız gelir.

Çevrimdışı Celeborn

• Üye
  • **
  • Fingolfin Twilight
    • E-Posta
« Yanıtla #22 : Temmuz 04, 2010, 03:23:54 ÖÖ »

burdan başla sonra hurinin çocukları,güç yüzüklerine dair, ve LOTR olarak devam et derim ben he ingilizcen iyiyse ingilterenden orjinal  basımlarını al çok fazla kitap var ingilterede.

Çevrimdışı GrumTor

• Kıdemli Üye
  • The Biohazard..
    • E-Posta
« Yanıtla #23 : Temmuz 04, 2010, 07:18:15 ÖÖ »
Arkadaşlar ortadünya ve bunlar ile alakalı hangi kitapları okumalıyım.. Şu ana kadar sadece LOTR izledik bu konu ile alakalı başka bir bilgim yok. başta LOTR serisinden mı başlamalıyım?

bu tamamen sana kalmış bir tercih.

ben LOTR ile başlayıp iyice meraklanmış ve diğer kitaplara, bilgilere aç gibi saldırmıştım.
ama sen istersen Silmarilliondan başlayabilirsin.
Lakin Silmarilliondaki epik yazılar pek çok kişiye sıkıcı gelmekte.

Ben, şimdi başlıyor olsaydım, gider kendime "Güç yüzüklerine dair" 'i alıp onla başlar, LOTR ile devam ederdim.
Sonrasında zaten akıyor resmen seri :)

p.s Yüzük kardeşliği kitabının ilk kitap bölümü, çok tasvir içerdiğinden sıkıcı gelebilir. eğer o kısmı sıkılmadan ve/veya kasmadan okursan, seriyi bir solukta okuyup bitirebilirsin.

Afiyet olsun :)

Bunu siz istediniz.
http://www.erepublik.com/en/referrer/amiwrong Gel, E-Vatandaş Ol!

Çevrimdışı Pakize A.Nazik Kalayci O.

• Kıdemli Üye
« Yanıtla #24 : Temmuz 05, 2010, 10:30:20 ÖÖ »
2 arkadaş bir barda otururken kalkıp bir hikaye kurgulamışlar. Onlardan sonra gelenlerde bir şeyler eklemiş ve/ya eskilerin eksikliklerini tamamlamaya çalışmışlar. Bir dizinin ilk sezonunu yazıp tutunca devamının gelmesi gibi..
Her neyse ..

Paylaşım için teşekkürler güzel olmuş..
Dünyanın herhangi bir yerinde işlenen herhangi bir haksızlığı kalbinizin derinlerinde daima hissedebilin...(Che Guevara)