Messi tekma yiyor da ronaldo yemiyor mu?
http://www.tatliaskim.com/spor/422711-bu-bacak-ronaldonun.htmlAl mesela ronaldonun valladolid maçından sonraki bacağı. (ste süper yalnız asdafsad)
İkisinin özellikleri farklı. Ronaldo güçlüdür, koştuğunda oyuncunun üstüne üstüne gider, uzaktan füze gibi vurur, kafa atar ve genelde çalım yeteneği dribling ve farklı hareketlere dayanır.
Messi ise oyuncunun üstüne gitmez, genelde yanına doğru sokulur böylelikle çevikliğini iyi kullanır. Çalım atarken artislik hareketten çok klasik hareketleri yapar. Ama orda insanüstü bir yeteneği vardır çünkü o hareketleri inanılmaz hızlı yapar. O yüzden 4 saniyede 4 adam çalımlayabilir, kafa karıştırır. Şutları ronaldo kadar sert değildir ama daha akıllı şut çeker.
3 hafta öncesine kadar Ronaldo takımını tek başına sırtlayıp fişekleyebilen bir oyuncuydu ve messi'yi bu özelliğiyle geçiyordu. Ama gördük ki messi de artık takımını sırtlamaya başladı. O yüzden şöye diyeyim: Hangisi formdaysa, o en iyidir. 2 sene önce ronaldo tek başına (evet resmen tek başına) manuya 2 kupa aldırdığında en iyi oydu. Bu sene messi barcelona'yı iniesta'nın, ibramın, puyolun ve önemli oyuncuların olmadığı dönemlerde sırtlıyor ve muhtemelen 2 kupa aldıracak. Dolayısıyla messi bu sene en iyisi.
Şımarıklık muhabbetine girmeyecem, futbol konuşuyoruz burda. Hiç birimiz ronaldoyla evlenmeyeceğimize göre problem yok, ister şımarık olsun ister artis olsun. Öylesine büyük bir yeteneğim olsaydı ondan 40 kat daha şımarık olurdum, 24 yaşında yüz milyon eurolarla oynuyor olsaydım çok daha artist olurdum. Sahada en iyi 2 futbolcudan biri mi? Evet öyle. Öyleyse bırakın da saha dışında, bu yeteneğiyle kazandıklarını yaşasın.