Ben evet demeyi düşünüyorum.
Anayasa mahkemesinin yapısı ve HSYK ile ilgili çekincelerim var. Gerisi zaten olması gerekenler diye düşünüyorum..
İşin açıkçası AKP ye karşı çekincelerim var. Ellerinde bulundurdukları güçle bir çok kişiyi bir yerlere getirecekler. Bundan korkuyor muyum? Evet ama demokrasiye de inanıyorum. 2011 seçimleri AKP yi yine tek başına iktidar getirecek gibi zaten diğer partiler de böyle düşünmeseydi Anayasa hakkında bu kadar kapalı olmazlardı..
Her neyse benim oyum ile dağda ki çobanın oyu bir mi (?) diyenlerden olmadığım için; Eğer haklın büyük çoğunluğu bunu istiyorsa vardır bir bildiği..
Kara EVET çi veya Kara HAYIR cı değilim. Bugün yarın netleştiririm...
------------
İşçilerin grev hakkını ve kıdem tazminatını kaldıran bir anayasaya tabi ki hayır diyeceğim. Devamını okumama gerek yok, parça parça değil hepsini kaktırıyorlar çünki.
Biz bu konuda farklı maddeleri mi okuduk acaba ?
Rica etsem bu konuda ki okuduğun maddeleri buraya yazarmısın ?
----------
Bana evet ve hayır diyenlerin, "çalışma ve ekonomi hayatı" kapsamında neden bu cevabı verdiğinizi yazabilirmisiniz. Tamamen fikir almak amaçlı soruyorum.
Ekonomik ve Sosyal Konseyin Anayasa tarafından güvenceye alınması.
Aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olunabilmesi.
Memurlara verilen cezaların yargı yolunun açılması.
Memurlara grev hakkı verilmedi. Belki verilmesi gerekiyordu ama güzel ülkemde çalışanlar ikiye ayrılıyor.
1- Devlet memuru (memur)
2- İşçi (özel sektör, İştirakler vs. vs.)
Verilmemesinin kendimce nedeni;
Ben yazılım şirketinde çalışan bir "işçi"yim. Haftada 2 gün çalışıp 2 milyar maaş alıyorum. Şirketin bütün olanaklarından, devlete yatırılan ssk primlerinden de bütün sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkına sahibim. Ben işimi ne kadar iyi yaparsam yapayım herhangi bir nedenden (kolay olmasa da) biri çıkıp; "Al kardeşim bu senin kıdem tazminatın. Yarın gelmene gerek yok" deme hakkına sahip. Günümüzde devlet memurlarının işleri neredeyse garanti altında. Kıdem düşürme kıdem arttırma belki sürülme var ama bir garantisi var. Onun içindir ki KPSS sınavlarına çok büyük talep var..
Neyse çok konuştum.
Çalışanlar sadece çalışan olmak yerine bölünme olması durumunda bu maddeye evet diyorum..
Ayrıca bakınız => Lokavt
Kamunun bundan sonra lokavt hakkı var deseler memurlar diyeni afaroz ederler..