Gönderen Konu: 12 Eylül'de yapılacak referandumda ne diyeceksiniz?  (Okunma sayısı 2556 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tufii Cuiviene.

• # ilk uyarısını aldı
  • Kıdemli Üye
  • Dostluğun ötesinde DW.
    • E-Posta
Ynt: 12 Eylül'de yapılacak referandumda ne diyeceksiniz?
« Yanıtla #90 : Eylül 09, 2010, 11:13:26 ÖÖ »
hsyk da kurumsallaşıcak biraz bağımsızlığını yitirir diye bi pro***dadır gidiyor da şu an cok da bağımsız olduğu söylenemez bireysel olarak yönetilio direk bunun yanında askeri suçlara sivil yargı yolu acılcak inşallah sırf bu son söyledigim için dahi evet verilebilinir. ama artık bu durum biraz anayasa değişikliği gerekli mi haklı mı haksız mı olmasından ziyade artık her şey hükümetin güven oyu almasıyla alakalı malesef yani burada içeriğini bilmeden gözü kapalı hayır diyecek tonlarca insan var keza gözü kapalı evetçilerde yok değil hani. madem oylama güven oyuna dönüştü ufaktan bi ders gerekiyo devlete gene evet cıkar ama %52,5 max %54 arası bi evet beklenio umarım en asgari düzeydede olsa EVET cıkar ki seçim öncesi biraz ayna karşısına geçer hükümetimiz.

[Dying Wish]

Salian Cuiviene
Tufii Cuiviene

Çevrimdışı Massaperra

• Yeni Üye
  • *
    • E-Posta
« Yanıtla #91 : Eylül 09, 2010, 10:25:36 ÖS »
Evet çıkarsa herkese geçmiş olsun :D

Ashriel

• Ziyaretçi
« Yanıtla #92 : Eylül 09, 2010, 10:30:03 ÖS »
Direk Welcome to Germany yani.
~god.

labak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #93 : Eylül 09, 2010, 11:55:39 ÖS »
yargı ile ilgili maddeler dışında referanduma gitmesi gereken bi madde göremiyorum ben bu taslakta.yok efendim yurtdışına çıkışlar suç harici engellenemicekmiş yok efendim kadınlara çocuklara daha fazla haklar verilecekmiş gibi süslemeler göz boyamalar bunları neden meclisten geçirmediler?kim hayır diyecektiki bu maddelere?sorunun içinde cevabı zaten var tamamaen kandırma amaçlı konulmuş.bakınız türk silahlı kuvvetlerinin beli kırıldı.ordunun içinde zamanında yapılanları şimdi ortaya çıkardılar bende biliyordum doğuda uyuşturucu parasıyla paraya para demeyen paşaları.ki bu ülkede erbakan 'bile' bu şekilde paralar kazanmıştır.polis diyecek olursak artık f tipi yapılanmanın yıllardır sürdüğü bir yer olduğunu inkar edemez kimse.

sonuç olarak geriye ne kaldı? 'yargı' doğruda yanlışta olsa bi yargı kaldı değilmi.kimse halk var arkadaş halk isterse indirir ayaklanır demesin.darbelerle sivil askeri diktalarla başı ezildi zamanında düzene hayır diyenlerin demek isteyenlerin.
başbakan tek güç olmak istiyor güçler ayrılığı filan hikaye demokrasi hikaye darbecilerle hesaplaşmak hikaye darbecimi kaldı allah aşkına o günlerden? 27 mayıs bildirisi diye ağladıkları zamanı ve sonrada yaşar büyükanıta devlet şeref madalyası verdiklerini unutmayın!  kimse devletten büyük değildir olmamalıdır olmayacaktır.olması gereken partilerden onların liderlerinden sıyrılmak ve sadece devleti düşünmektir.

tartışmalı 2 madde dışında kabul edelim diyolar muhalefet partileri buna itirazım yok.itirazım zamanlamalarına.akp hükümeti gönderin 2şer tane milletvekili komisyon kuralım dedi muhalefet partileri göndermediler.görüşmeye gelelim dedi bi çayımızı içer dediler.akp hükümetide madem öyle buyurun halka soralım dedi ve paketi refernduma götürdü.bu aşamadan sonra muhalefetin kısır siyaseti devrey hemen girdi ve bu maddeleri getirin meclise oylayalım geçirelim dediler.başta gönderselerdi 2şer üye o konularda uzlaşıp geçirselerdi.burda muhalefet partilerinin karaktersizliğinden kesin geçmesi gereken maddeler oylanacak.iktidar olmak türkiyenin geleceğinden daha önemli olmamalı.

labak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #94 : Eylül 10, 2010, 12:26:00 ÖÖ »
Ya labak, orda tartışılan şey zaten ülkede referanduma ne oy çıkacağı tahmini, adamlar demişki cahil kesim çok, çoğu da AKP tarafından manipule edilen insanlar, yok odunla, makinalarla bilmemnelerle televizyonda diyor ki bir fakir garip anamız, seçimler yaklaşacak bu sefer ne dağıtacaklar acaba ? :/

Şimdi AKP'nin ülkemin saf ve cahil kesmini manipule ettiği bir gerçek.

Bir de Evet %54.x Hayır %45.x şu sıralar.

Sonra gel gelelim, istediğin sorulara cevap vermen de çok güzel bir savunma yöntemi. Madem bu kadar herkese ölümüne evet dedirtmeye çalışıyorsun, ölümüne eveti savunuyorsun her şeye bir cevap ver, istediğine değil.

Yeni anayasa taslağında,

4.madde yok referandumdan sonra evet çıkarsa Türkiye de cumhuriyet diye bir şey olmayacak belki, 4.madde niye yok ?

Yukarıda dediğim gibi adam kendi mitinginde diyor ki "istediğim yere istediğim kişileri atayamıyorum, önümde yargı engeli var" en basitinden. Evet deyin de o da bir çekilsin kenara diyor. Sonra gelmiş millet diyor ki yargı şöyle bağımsız olacak böyle müthiş olacak, yok daha neler. Yargının engelleneceği apaçık ortada bunu da bir açıkla. Bu sadece erdoğan için ya da AKP için geçerli değil, yarın öbür gün CHP ya da MHP olur iktidarda yine diktatörün teki gelir, yine aynı şeyleri çekeriz.

Mocca'nın dediği gibi diğerleri de süsten başka bir şey değil.

bu yazıyı okuduğumdan beri gerçekten böylemi yaptım diye düşündüm, yapmadığıma kanaat getirdim ama bundan sonra daha dikkatli olacağım.
yargının bağımsızlığı görecelidir.yargı bana göre bağımlıdır şuan sana göre bağımsızdır.bunun için çok farklı kurum ve kişilerin atama yada seçim yoluyla oluşturduğu bi yüksek yargı oluşturmak mantıklıdır.oylamayla seçilen 3 adayın arasından cumhurbaşkanı tarafından 1inin seçilmesini cumhurbaşkanı doğrudan atayacak gözüyle bakmak bana göre yanlış bi bakış açısıdır.halkın iradesinin denetimi olmazsa hukuk (hukukçular) yanlış yönlere gider hukuk kuralları olmadanda halkın iradesi yanlış yönlere gider.ikisini dengelenmesi gerekmektedir.mevcut düzenle hukukçular millet iradesini yok saydılar.çoğunluk ilkesini çiynediler, bunuda darbe anında yapılmış 2 maddesi birbiriyle çelişen anayasamızla yaptılar.sabih kanadoğlu 367 kuralını ortaya attı ve mahkeme seçimde 367 kuralının uygulanması gerektiğine hükmetti.türkiye 3 hafta boyunca gerildi.mahkeme 367 kararını ters yönde verse buda hukuk olacaktı, çünkü bu konuda değişik maddelerden 367yi çıkaradabilirsiniz çürütedebilirsiniz.zorlayarak 367yi çıkardılar.akpnin çözüm önerisi budur bana görede mantıklıdır.bu çözüme katılmayan arkadaşlar yerine çözüm önerisi koymalıdır.
« Son Düzenleme: Eylül 10, 2010, 12:28:33 ÖÖ Gönderen: labak »

labak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #95 : Eylül 10, 2010, 12:29:54 ÖÖ »
hayır çıkarsa labak gider evet çıkarsa revo gider asdgs

evet çıkcak gibi revoyu pek bulamıyoruz bu ara  : ::)
« Son Düzenleme: Eylül 10, 2010, 12:30:30 ÖÖ Gönderen: labak »

Çevrimdışı Pakize A.Nazik Kalayci O.

• Kıdemli Üye
« Yanıtla #96 : Eylül 10, 2010, 01:47:18 ÖÖ »
Ben evet demeyi düşünüyorum.

Anayasa mahkemesinin yapısı ve HSYK ile ilgili çekincelerim var. Gerisi zaten olması gerekenler diye düşünüyorum..
İşin açıkçası AKP ye karşı çekincelerim var. Ellerinde bulundurdukları güçle bir çok kişiyi bir yerlere getirecekler. Bundan korkuyor muyum? Evet ama demokrasiye de inanıyorum. 2011 seçimleri AKP yi yine tek başına iktidar getirecek gibi zaten diğer partiler de böyle düşünmeseydi Anayasa hakkında bu kadar kapalı olmazlardı..
Her neyse benim oyum ile dağda ki çobanın oyu bir mi (?) diyenlerden olmadığım için; Eğer haklın büyük çoğunluğu bunu istiyorsa vardır bir bildiği..

Kara EVET çi veya Kara HAYIR cı değilim. Bugün yarın netleştiririm...
------------
İşçilerin grev hakkını ve kıdem tazminatını kaldıran bir anayasaya tabi ki hayır diyeceğim. Devamını okumama gerek yok, parça parça değil hepsini kaktırıyorlar çünki.
Biz bu konuda farklı maddeleri mi okuduk acaba ?
Rica etsem bu konuda ki okuduğun maddeleri buraya yazarmısın ?

----------
Bana evet ve hayır diyenlerin, "çalışma ve ekonomi hayatı" kapsamında neden bu cevabı verdiğinizi yazabilirmisiniz. Tamamen fikir almak amaçlı soruyorum.

Ekonomik ve Sosyal Konseyin Anayasa tarafından güvenceye alınması.
Aynı iş kolunda birden fazla sendikaya üye olunabilmesi.
Memurlara verilen cezaların yargı yolunun açılması.

Memurlara grev hakkı verilmedi. Belki verilmesi gerekiyordu ama güzel ülkemde çalışanlar ikiye ayrılıyor.
1- Devlet memuru (memur)
2- İşçi (özel sektör, İştirakler vs. vs.)

Verilmemesinin kendimce nedeni;
Ben yazılım şirketinde çalışan bir "işçi"yim. Haftada 2 gün çalışıp 2 milyar maaş alıyorum. Şirketin bütün olanaklarından, devlete yatırılan ssk primlerinden de bütün sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkına sahibim. Ben işimi ne kadar iyi yaparsam yapayım herhangi bir nedenden (kolay olmasa da) biri çıkıp; "Al kardeşim bu senin kıdem tazminatın. Yarın gelmene gerek yok" deme hakkına sahip. Günümüzde devlet memurlarının işleri neredeyse garanti altında. Kıdem düşürme kıdem arttırma belki sürülme var ama bir garantisi var. Onun içindir ki KPSS sınavlarına çok büyük talep var..

Neyse çok konuştum.
Çalışanlar sadece çalışan olmak yerine bölünme olması durumunda bu maddeye evet diyorum..

Ayrıca bakınız => Lokavt
Kamunun bundan sonra lokavt hakkı var deseler memurlar diyeni afaroz ederler..

Dünyanın herhangi bir yerinde işlenen herhangi bir haksızlığı kalbinizin derinlerinde daima hissedebilin...(Che Guevara)

Çevrimdışı Anselmo

• Üye
  • **
« Yanıtla #97 : Eylül 10, 2010, 05:04:30 ÖÖ »
Peki bende bir soru sormak istiyorum.. AKP hükümeti sizce ülkesindeki insanları çok sevdiği ve değer verdiği için mi insanların evet demesini istiyor?
It's only after we've lost everything, that we're free to do anything

labak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #98 : Eylül 10, 2010, 09:29:24 ÖÖ »
evet.

Çevrimdışı Wassabi Twi

• # ilk uyarısını aldı
  • Üye
  • **
  • ufkabakan reyiz
    • E-Posta
« Yanıtla #99 : Eylül 10, 2010, 09:39:01 ÖÖ »
labak kardeşim kusura bakma ama sen harbi şaşırmışsın.
Şunu bir düşün ya sen bir manavsın ve domates satıcaksın diyelim . 26 tane domates kasan var , 6 sı çürük mesela . Sen hepsini kakalamak istediğinde teker teker mi satarsın hepsini kamyona koyup , alta çürükleri , üste sağlamları da mı koyarsın...?
AKP ' nin yaptığı da bu , adam bi darbe maddesini anlatıp o kadar maddeyi kakalamak istiyor.Tutturmuş bir darbe her mitinginde onu anlatıyor. Diyarbakıra gidiyor Ahmet Kaya ' yı anlatıyor ki Ahmet Kaya Malatyalı , Sivasa gidiyor Muhsin Yazıcıoğlunu anlatıyor . Darbe de darbe diyor . Ulan o kadar maddenin hepsi darbeyle mi ilgili ?? .
Zaten mitinglerini izliyosun seçim pro***dası gibi okul yaptık , yol yaptık , havalimanı yaptık yahu sen burda partine oy istemiyorsun ki bir ülkenin anayasasını değiştirceksin niye onu anlatmıyorsun sen mitingde . AKP ' nin hizmetleri fena değildir kabul ediyorum özellikle büyükşehir belediyelerinin ama hiçbir samimiyet yok şu referendum olayında.
Yahu şuanki yargıdan ben de pek memnun değilim , ama bu adamlar adalet bakanını kurul bakanı yapıp o kadar yetkiyi verirlerse her hükümet değiştiğinde yargı da baştan aşağı değişir.Buna nasıl evet diyebilirsin ya ??
Bir kaç arkadaş da hayır diyenler çoğu neden dediğini bilmiyor demiş , ben şöle söliyim sandık başında görev yapan biri olarak AKP ' ye oy verenlerin yarısı cahil.Kocaları ampüle bas ampüle bas Akp ' ye bas Akp 'ye bas diye direten tipler , dindar diye oy veren kesin ise en az cahiller kadar çok. He hayır da bunlardan yok mudur ? -Vardır ama akp kadar değil ...
a.k.a Cortez Biohazard

labak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #100 : Eylül 10, 2010, 10:52:29 ÖÖ »
labak kardeşim kusura bakma ama sen harbi şaşırmışsın.
Şunu bir düşün ya sen bir manavsın ve domates satıcaksın diyelim . 26 tane domates kasan var , 6 sı çürük mesela . Sen hepsini kakalamak istediğinde teker teker mi satarsın hepsini kamyona koyup , alta çürükleri , üste sağlamları da mı koyarsın...?
AKP ' nin yaptığı da bu , adam bi darbe maddesini anlatıp o kadar maddeyi kakalamak istiyor.Tutturmuş bir darbe her mitinginde onu anlatıyor. Diyarbakıra gidiyor Ahmet Kaya ' yı anlatıyor ki Ahmet Kaya Malatyalı , Sivasa gidiyor Muhsin Yazıcıoğlunu anlatıyor . Darbe de darbe diyor . Ulan o kadar maddenin hepsi darbeyle mi ilgili ?? .
Zaten mitinglerini izliyosun seçim pro***dası gibi okul yaptık , yol yaptık , havalimanı yaptık yahu sen burda partine oy istemiyorsun ki bir ülkenin anayasasını değiştirceksin niye onu anlatmıyorsun sen mitingde . AKP ' nin hizmetleri fena değildir kabul ediyorum özellikle büyükşehir belediyelerinin ama hiçbir samimiyet yok şu referendum olayında.
Yahu şuanki yargıdan ben de pek memnun değilim , ama bu adamlar adalet bakanını kurul bakanı yapıp o kadar yetkiyi verirlerse her hükümet değiştiğinde yargı da baştan aşağı değişir.Buna nasıl evet diyebilirsin ya ??
Bir kaç arkadaş da hayır diyenler çoğu neden dediğini bilmiyor demiş , ben şöle söliyim sandık başında görev yapan biri olarak AKP ' ye oy verenlerin yarısı cahil.Kocaları ampüle bas ampüle bas Akp ' ye bas Akp 'ye bas diye direten tipler , dindar diye oy veren kesin ise en az cahiller kadar çok. He hayır da bunlardan yok mudur ? -Vardır ama akp kadar değil ...

son kez söyleyip bu konuda bir daha cevap vermeyeceğim.
dediğin şey nezaman kakalamak olur tüm partiler  biz bunları geçirelim tamam der akpde hayır referanduma sunacağım der kakalamak olur.akp hükümeti dediki gelin komisyon kuralım uzlaşılan noktalar direk geçsin ulaşılmayanlarda halka soralım, bunuda akpden 5 chpden 3 mhpden2 dtpden 1 kişiyle yapmayalım dedi(her partiden 2şer kişiyle bir komisyon kurulmasını istedi).hiç bi parti buna yanaşmadı daha sonra akp hükümeti peki madem kabul etmiyosunuz biz ayağınıza gelelim görüşelim dedi bi çayımızı içer giderler dediler.daha sonrada akp diğer partilerden fikir alamadığı için tüm maddeleri refernduma sundu.bende istemem pozitif ayımcılık gibi herkes tarafından kabul edilcek bi maddenin oylanmasını ama muhalefet beni oylamak akp hükümtinide oylatmak zorunda bıraktı.akp mitingine gittim hiç yol okul demedi televizyondan izlediklerimdede rastlamadım ama dememiştir demiyorum ama şunu iddia edebilirim mitinglerin amacı icraatleri sunmak değil referandumu anlatmak.bu ülkede oy veren kişileri yargılamak bana düşmez sanada düşmediği gibi.eleştirilebilir olan parti mentalitesidir.bende isterim herkes bilerek oy versin rte çok güvenilir demek yeterli olmasın ama oluyosada kimse bişey diyemez.benim haddime düşen chpnin anayasayla igisi olmayan seçim afişlerini eleştirmektir.kapanan kepenkler için hayır pankartı utanç vericidir.halkı aptal yerine koymaktır.

3 yada 4 sene önce türkiye malezya olurmu diyoduk hiç bişey olmadı.şimdi yargı meclisin kontrolünemi geçicek diyorlar bakalım görelim.diğer herşeyde yanıldıkları gibi bundada yanılırlar inşaallah.
« Son Düzenleme: Eylül 10, 2010, 10:57:36 ÖÖ Gönderen: labak »

Çevrimdışı Wassabi Twi

• # ilk uyarısını aldı
  • Üye
  • **
  • ufkabakan reyiz
    • E-Posta
« Yanıtla #101 : Eylül 10, 2010, 11:03:15 ÖÖ »
1-)Mitinglerin hiçbirinde hizmet anlatmıyor diyorsan iddaya girebiliriz. O zaman uğraşırım tüm mitingleri buraya koyarım görürsün =) .
2-)Anlamadığım şu akp neden teker teker vermedi meclise maddeleri ?
a.k.a Cortez Biohazard

Ashriel

• Ziyaretçi
« Yanıtla #102 : Eylül 10, 2010, 11:04:31 ÖÖ »
mitinglerin amacı icraatleri sunmak değil referandumu anlatmak.

Akp mitinglerinde referandumdaki tüm maddeleri anlatıyor demi prd biz yanlış şeyleri göruyoruz.Dediği laflar şunlar değilmi ya bizmi yanlış görüyoruz;

Birini atıycam ama önumde engeller var,Benim milletim benim halkım.He bide darbede darbe diye tutturulmuş..

Son olarakta sabah haberlerde gördüm 200tl lik çekler dağıtıyorlarmış.Sende aldın sanırım.+ olarak topiç'in başından beri saçmalama rekorları kırıyorsun.

Ashriel

• Ziyaretçi
« Yanıtla #103 : Eylül 10, 2010, 11:06:03 ÖÖ »
1-)Mitinglerin hiçbirinde hizmet anlatmıyor diyorsan iddaya girebiliriz. O zaman uğraşırım tüm mitingleri buraya koyarım görürsün =) .
2-)Anlamadığım şu akp neden teker teker vermedi meclise maddeleri ?

Ya niye yapsınlarki 2.maddeyi.İnsanların gözünü boyuyorlar 1-2 maddele ama asıl maddeleri altta tutuyorlar.

Çevrimdışı II-T.i.n.a-II

• Kıdemli Üye
  • Putlaştırmadan
« Yanıtla #104 : Eylül 10, 2010, 11:08:08 ÖÖ »
en azından adam paketteki maddelerdne örnek vererek bunlar için ewet diyin diyor diğer muhaledfet ne diyor  şu madde de söle bi sorun war onun için hayır diyebiliormu yok  tek slogan hayırda hayır wardır  yada   başbakan şöle yolsuzluk yaptı bun uyaptı
Çevrimdışı.