Gönderen Konu: 12 Eylül'de yapılacak referandumda ne diyeceksiniz?  (Okunma sayısı 2290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Delimaniacc

• Üye
  • **
    • E-Posta
Ynt: 12 Eylül'de yapılacak referandumda ne diyeceksiniz?
« Yanıtla #75 : Eylül 06, 2010, 06:06:24 ÖS »
Al sana Erdoğanın ağzından dedikleri, bu konuşma birebir aynısıdır Erdoğanın yaptığı, şuan TV'den de izledim hatta, buyur YARGIYI ETKİSİZ HALE GETİRMEK İSTEDİĞİNİ KENDİSİ SÖYLEDİ, buyrun :

Neden HAYIR a mükemmel açıklama,,, Cumhuriyet yazarı Ali Sirmen, bugün köşesinde referandumda vereceği oyu açıkladı. Kendisinden bekleneceği üzere "Hayır" oyu verecek olan Sirmen'in yazısında ilginç olan şey ise Sirmen'in Hayır gerekçesini Tayyip Erdoğan'dan almış olması. Eşinin okuduğu ve bunu yaz dediği, Erdoğan'ın bir açıklamasını köşesine taşıyan Sirmen, yazısında neden "hayır" vereceğini şöyle anlatıyor. Son zamanlarda, artık "evet mi hayır mı?" sorularından bıkmaya başlamıştım ki, Mine cumartesi günkü gazetelerden birinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir açıklamasını okudu ve hemen buyurdu: - Her şeyi açık açık anlatıyor. Sen de bunu yaz da herkes görsün! Bir köşe yazarı, karısı yaz deyince, yazmaktan başka ne yapabilir ki? Ben de yazıyorum. Bakın Tayyip Erdoğan perşembe günü katıldığı iftar yemeğinde ne demiş: "İnanın ayaklarımızda pranga var. Biz prangaları çözemediğimiz sürece, sizler belki dışarıdan zannediyorsunuz ki, parlamentonun yüzde 65'ine sahipsin çöz de git! Neyi çözüyorsun? Türkiye'de parlamentonun da, yürütmenin de üzerinde bir yargı gücü var. Seni engelliyor. Ben bugün vali ataması yapamıyorum. Seni engelliyor. Atadığım valiyi geri iade ediyor aynı anda. 23 kere bir müdürü geri iade ediyor (geri iade ediyor denmez ama üslup Başbakan'ındır aynen koruyorum A.S.) Ben bir yürütme ve hükümet olarak, istediğim müdürü istediğim yere atayamazsam, istediğim valiyi istediğim yere atayamazsam, bu ülkede ben nasıl icrai faaliyet yapacağım? Halkın karşısına o mu geliyor, ben mi geliyorum?.. Yarın beni siz yargılayacaksınız, vatandaş yargılayacak. İyi yaptın kötü yaptın diye bana diyecek olan kim. Onlar halkın karşısına çıkmıyor ki, ben çıkıyorum halkın karşısına. Hesabı veren ben, ama gelip bana zulmeden de o. Bu böyle yürümez. Onun için bu anayasa değişikliğine evet istiyoruz." *** Tayyip Bey'in 23 Nisan 2010 yılında koltuğunu sembolik olarak kü*** bir çocuğa bırakırken söyledikleri de şuydu: - Artık mühür sende, ister asarsın, ister kesersin! Tayyip Bey'in bu iki konuşması 12 Eylül'de anayasa referandumunda neden hayır oyu vereceğimi gayet iyi açıklıyor. Görüyorsunuz Tayyip Bey kendi sözleriyle açıklıyor ki, 12 Eylül oylamasının asıl gerekçesi kendi astığı astık, kestiği kestik yönetiminin önündeki yargı engelini kaldırmak. Tayyip Bey'e bu açık sözlü konuşmasından dolayı çok teşekkür ederiz. Bütün aldatmacaların ardında, gerçek niyetin ne olduğunu şimdiye dek hiç kimse, bu kadar net bir biçimde anlatamamıştı. Teşekkürler Tayyip Bey! "Hayır"ın en güzel en açık gerekçesini bizzat siz verdiniz.
« Son Düzenleme: Eylül 06, 2010, 06:07:01 ÖS Gönderen: Delimaniacc »
Atam izindeyiz!!!

Atatürk'ün her işe el attığını sinema olsun, şarkı olsun ama sadece tek hatasının bulunduğunu biliyor muydunuz ?

Hatası : Yunanlıları 15 günde def edeceğiz demiş. Fakat 14 günde halledilmiş

UO oynamama, forumlar da sürünme.

labak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #76 : Eylül 06, 2010, 07:56:15 ÖS »
Baq şimdi gösteriorum sana elle tutulur bişey sende susuosun tmm mı ?  Bundan 3-5 sene önce hatırlayın tüpraşmıydı neydi büyük bi kocaelide olan firmanın yabancının birine satışını adam 1.3 milyar dolar verdi  se3nin akepe hükümetin sattım gitti dedi sora chp yüksek kurula basvurdu satısı iptal etti kurul sora tekrar satısa sunuldu 4.5 milyar dolara satıldı bu tüprasmı adı herneyse olan firma yani türkiyenin o satısın iptalinden ettiği kaar 3 milyar dolar yaz google arastır inanmıosanda gerçi herkez bilir hafızalardadır eğer bu anayasaya o zaman evet denmipş olsaydı herhangi bi yüksek kurul olmıcakdı veeeee güzelim ülkemin güzelim firması fabrikası herneyse yok fiyatına satılcakdı anladınmı çok bilmiş paşa ? işte bu yüzden hayır diorum ki tayyip amcam zengin akrabalarına güzel türkiyemin güzel firmalarını işletmelerini yok fiyatına satmasın die  Sen evet demeye devam nie bilionmu ? cünkü babanda para vbar bakarrsın bi firmada size satar tayyip amcam ;)

1.3 milyar dolar verdi ve hükümet sattı,buda herkesin bilgisi dışında oldu gibi yazmışın eren.ilk olarak ihale sistemi basittir.en yüksek teklifi veren alır ancak devletin her zaman ihaleyi iptal etme hakkı vardır.şimdi yine kelime oyunu siyasetine devam edilmiş ve hemn yüksek kurul sözü araya sıkıştırılmış.yüksek kurul dediğin şey danıştaydır ve danıştayın bu referandumla kalırıacağını iddia edyosan açıklama bekliyorum.danıştayın verdiği karar ülkeye yanlış hatırlamıyosam 2.7 milyar dolar kazandırmıştır ancak hükümetin bununla alakası yktur çünkü isteyen istediği teklifi istediği zaman verir ihaledir bu.

özet olarak küçük detayları atlamayın.yüksek kurulla danıştay çok farklı.

Çevrimdışı The Biohazard

• # Yörünge Dışı
  • Kıdemli Üye
  • Patron - Padişah
    • The Biohazard
    • E-Posta
« Yanıtla #77 : Eylül 07, 2010, 02:40:31 ÖÖ »
Neler oluyor Hayatta ?
TAYYİP ağliyor hüngür hüngür orada !.
Hani Tanimasak adami ,
Gerçek sanacağiz  walla.

12 Eylül çocugu, ABD'nn en kiymetli oğlu.
Hiç Göz yaşiniza bakmayiz .
HAYİRA BASARİZ oyumuzu .
.
.
.
.
Biz tek siz hepiniz.!

Eyşanı dolandırıp , aynı itemlerle savaşa gitmektir revo !
püuhuehue.

Çevrimdışı caleb

• # ilk uyarısını aldı
  • Kıdemli Üye
  • Sert olma kırılırsın , yumuşak olma ezilirsin.
« Yanıtla #78 : Eylül 07, 2010, 03:10:28 ÖÖ »
12 Eylül'de yapılacak referandumda ne diyeceksiniz?
Evet    - 21 (24.4%)
Hayır    - 65 (75.6%)

Toplam oy: 83

Bence 21 kişi bile çok  :D, 12 eylüldede %71-%75 arasından HAYIR çıkacak gibi geliyor bana.

Çevrimdışı Blademaster.Twi

• Kıdemli Üye
  • Wo bist du ?
« Yanıtla #79 : Eylül 07, 2010, 05:12:17 ÖÖ »
Burak ankete katılan veya bişiler yazanların çoğunun az çok pu paket hakkında biraz bildiği vardır gibi gözüküyo yazılanları okuduğumda,hatta o 21kişinin bile içinde bilenler olabilir  ;D ama bunu ülke geneline yaydığın zaman çok içler acısı bir durum çıkıyo hele ki evet dicek kesim bomba.
Zaten receb beyin mitingine gidenler  koyun topluluğu olduğunu resmen kendileri kanıtladı,Receb ne dese kayıtsız şartsız evet.(Kılıçdaroğlu'nun türban sorununu çözeceğine inanıyomusunuz ? Evet  ;D )
İnsanlar çok küçük oynamalar dışında destekledikleri,kendilerini yakın gördükleri partilerin kararına katılıyo ki son seçimde yüzde 47 almış bağnaz,at gözlüklü akp zihniyetine oy veripte bu referandumda HAYIR dicek insan oğlu olduğunu ben şahsen sanmıyorum benim isteğim hayır yönünde ama böyle bi ülkede beyinin bedava olduğunun malesef farkında olunmadığı bi memlekette insanların çoğunun neye evet neye hayır dediğini bilmediği bir ortamda yüzde 75 hayır çıkması düşünmek polyanacılıktan başka bişi olamaz malesef bunları yazmak içime otursada.

İnşallah hayır olur ama pek umutlu değilim şahsen.
Gangsta
Maganda 8)

Kro of Tiwiz :P

labak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #80 : Eylül 07, 2010, 10:59:24 ÖÖ »
fikir yok yazılarınızda.evet diyenler okumamıştır çok üzgünüm bu kesimden hayır beklemek yanlış olur gibi sözlerin hiç bi anlamı yok.soru şu neden evet neden hayır.

Çevrimdışı Aragorn of Bia

• # Yörünge Dışı
  • Kıdemli Üye
  • sanal azrail
« Yanıtla #81 : Eylül 07, 2010, 01:10:21 ÖS »
Neden hayır. Çünkü Anayasa mahkemesi ve HSYK'nın mevcut durumu ile millete ihtiyaç duymadan, milletin rağmına kararlar alınıp verilebiliyor, hesap sorulmuyor, sorulamıyor. Genel olarak Chp bu kadrodan ve bu durumdan memnundur ve muhtemel bir referandumda evet çıkması durumunda bu kadrolaşmaların kaldırılıp yerine demokrasi ile yeni bir kadro gelebileceği veya kadrolarının bir kısmını kaybetme ihtimali de ürkütücüdür. Genel olarak insanlar diğer maddelerde bir problem yaşamamakta.

Esas soru burada Chp'nin neden hayır dediği değildir. Mhp neden hayır demektedir. Veyahut Mhp'nin yönetici kısmındakiler diyelim. Zaten taban olarak çok geniş yani fazlalık değil ama çeşitlilik açısından geniş.

N: Sürü psikolojisi diye birşey vardır ki, sürü içerisinde mantıklı bireyler mantıksız hale gelebilir. Mitingde söylenen şeyleri tam anlamıyla duymayan,anlamayan fakat Evet-Hayır gazına gelmiş herhangi bir insan aksi söylenen şeye aynı gaz içerisinde cevap verebilir, bunun, söyleyenin cehaleti veya koyunluğu ile alakası deil, ille de hata varsa onu o hataya düşürenin-konuşmacının hatası vardır.

Mutabakat olmadığı için şimdilik hayır, daha sonra mutabakat yapacağız demek ayrı bir komedidir, bu süreç başladığından beri herkes bir taraflara kaçıyor ve nasıl yan çizsem hesapları yapıyordu çünkü. Daha önce yan çizenler referandumda hayır çıktıktan sonra düz mü çizecekler.

Çevrimdışı Mocca

• Yeni Üye
  • *
« Yanıtla #82 : Eylül 07, 2010, 01:51:47 ÖS »
fikir yok yazılarınızda.evet diyenler okumamıştır çok üzgünüm bu kesimden hayır beklemek yanlış olur gibi sözlerin hiç bi anlamı yok.soru şu neden evet neden hayır.

yargı ile ilgili maddeler dışında referanduma gitmesi gereken bi madde göremiyorum ben bu taslakta.yok efendim yurtdışına çıkışlar suç harici engellenemicekmiş yok efendim kadınlara çocuklara daha fazla haklar verilecekmiş gibi süslemeler göz boyamalar bunları neden meclisten geçirmediler?kim hayır diyecektiki bu maddelere?sorunun içinde cevabı zaten var tamamaen kandırma amaçlı konulmuş.bakınız türk silahlı kuvvetlerinin beli kırıldı.ordunun içinde zamanında yapılanları şimdi ortaya çıkardılar bende biliyordum doğuda uyuşturucu parasıyla paraya para demeyen paşaları.ki bu ülkede erbakan 'bile' bu şekilde paralar kazanmıştır.polis diyecek olursak artık f tipi yapılanmanın yıllardır sürdüğü bir yer olduğunu inkar edemez kimse.

sonuç olarak geriye ne kaldı? 'yargı' doğruda yanlışta olsa bi yargı kaldı değilmi.kimse halk var arkadaş halk isterse indirir ayaklanır demesin.darbelerle sivil askeri diktalarla başı ezildi zamanında düzene hayır diyenlerin demek isteyenlerin.
başbakan tek güç olmak istiyor güçler ayrılığı filan hikaye demokrasi hikaye darbecilerle hesaplaşmak hikaye darbecimi kaldı allah aşkına o günlerden? 27 mayıs bildirisi diye ağladıkları zamanı ve sonrada yaşar büyükanıta devlet şeref madalyası verdiklerini unutmayın!  kimse devletten büyük değildir olmamalıdır olmayacaktır.olması gereken partilerden onların liderlerinden sıyrılmak ve sadece devleti düşünmektir.
kimi gençken öldürür sevdiğini,
kimi yaşlı iken...
şehvetli ellerle boğar kimi,
kimi altından ellerle...
merhametli kişi bıçak kullanır,
çünkü bıçakla ölen çabuk soğur.

Çevrimdışı Homerun Corleone

• Üye
  • **
    • E-Posta
« Yanıtla #83 : Eylül 07, 2010, 03:34:15 ÖS »
Arkadaşlar benim hayır dememin sebeplerinden biride budur Atamıza yapılan saygısızlık. Bakın akp li ****** çocukları Atamıza napıyorlar http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=144254432281489&ref=mf bilmiyorlarki o Büyük İnsan olmasaydı şimdi dünyada olmucaklarını belkide yunanların ingilizlerin rusların emriyle köle olacaklarını.

Çevrimdışı Spinoza

• Oyun Görevlisi
  • Üye
« Yanıtla #84 : Eylül 07, 2010, 03:41:19 ÖS »
Levent Kırca'nında dediği gibi.

"Vurun kahveye"

Çevrimdışı caleb

• # ilk uyarısını aldı
  • Kıdemli Üye
« Yanıtla #85 : Eylül 07, 2010, 03:42:00 ÖS »
yargı ile ilgili maddeler dışında referanduma gitmesi gereken bi madde göremiyorum ben bu taslakta.yok efendim yurtdışına çıkışlar suç harici engellenemicekmiş yok efendim kadınlara çocuklara daha fazla haklar verilecekmiş gibi süslemeler göz boyamalar bunları neden meclisten geçirmediler?kim hayır diyecektiki bu maddelere?sorunun içinde cevabı zaten var tamamaen kandırma amaçlı konulmuş.bakınız türk silahlı kuvvetlerinin beli kırıldı.ordunun içinde zamanında yapılanları şimdi ortaya çıkardılar bende biliyordum doğuda uyuşturucu parasıyla paraya para demeyen paşaları.ki bu ülkede erbakan 'bile' bu şekilde paralar kazanmıştır.polis diyecek olursak artık f tipi yapılanmanın yıllardır sürdüğü bir yer olduğunu inkar edemez kimse.

sonuç olarak geriye ne kaldı? 'yargı' doğruda yanlışta olsa bi yargı kaldı değilmi.kimse halk var arkadaş halk isterse indirir ayaklanır demesin.darbelerle sivil askeri diktalarla başı ezildi zamanında düzene hayır diyenlerin demek isteyenlerin.
başbakan tek güç olmak istiyor güçler ayrılığı filan hikaye demokrasi hikaye darbecilerle hesaplaşmak hikaye darbecimi kaldı allah aşkına o günlerden? 27 mayıs bildirisi diye ağladıkları zamanı ve sonrada yaşar büyükanıta devlet şeref madalyası verdiklerini unutmayın!  kimse devletten büyük değildir olmamalıdır olmayacaktır.olması gereken partilerden onların liderlerinden sıyrılmak ve sadece devleti düşünmektir.

+999999999

Çevrimdışı Homerun Corleone

• Üye
  • **
    • E-Posta
« Yanıtla #86 : Eylül 07, 2010, 03:45:55 ÖS »
Levent Kırca'nında dediği gibi.

"Vurun kahveye"

+9999999

Çevrimdışı Delimaniacc

• Üye
  • **
    • E-Posta
« Yanıtla #87 : Eylül 07, 2010, 04:05:49 ÖS »
Ya labak, orda tartışılan şey zaten ülkede referanduma ne oy çıkacağı tahmini, adamlar demişki cahil kesim çok, çoğu da AKP tarafından manipule edilen insanlar, yok odunla, makinalarla bilmemnelerle televizyonda diyor ki bir fakir garip anamız, seçimler yaklaşacak bu sefer ne dağıtacaklar acaba ? :/

Şimdi AKP'nin ülkemin saf ve cahil kesmini manipule ettiği bir gerçek.

Bir de Evet %54.x Hayır %45.x şu sıralar.

Sonra gel gelelim, istediğin sorulara cevap vermen de çok güzel bir savunma yöntemi. Madem bu kadar herkese ölümüne evet dedirtmeye çalışıyorsun, ölümüne eveti savunuyorsun her şeye bir cevap ver, istediğine değil.

Yeni anayasa taslağında,

4.madde yok referandumdan sonra evet çıkarsa Türkiye de cumhuriyet diye bir şey olmayacak belki, 4.madde niye yok ?

Yukarıda dediğim gibi adam kendi mitinginde diyor ki "istediğim yere istediğim kişileri atayamıyorum, önümde yargı engeli var" en basitinden. Evet deyin de o da bir çekilsin kenara diyor. Sonra gelmiş millet diyor ki yargı şöyle bağımsız olacak böyle müthiş olacak, yok daha neler. Yargının engelleneceği apaçık ortada bunu da bir açıkla. Bu sadece erdoğan için ya da AKP için geçerli değil, yarın öbür gün CHP ya da MHP olur iktidarda yine diktatörün teki gelir, yine aynı şeyleri çekeriz.

Mocca'nın dediği gibi diğerleri de süsten başka bir şey değil.
« Son Düzenleme: Eylül 07, 2010, 04:08:57 ÖS Gönderen: Delimaniacc »
Atam izindeyiz!!!

Atatürk'ün her işe el attığını sinema olsun, şarkı olsun ama sadece tek hatasının bulunduğunu biliyor muydunuz ?

Hatası : Yunanlıları 15 günde def edeceğiz demiş. Fakat 14 günde halledilmiş

UO oynamama, forumlar da sürünme.

bico

• Ziyaretçi
« Yanıtla #88 : Eylül 07, 2010, 05:11:57 ÖS »
Hayir cikarsa iktidar gider evet cikarsa turkiye gider..

Çevrimdışı caleb

• # ilk uyarısını aldı
  • Kıdemli Üye
« Yanıtla #89 : Eylül 08, 2010, 12:35:36 ÖÖ »
hayır çıkarsa labak gider evet çıkarsa revo gider asdgs