Herşey AKP'nin suçudur zaten. Bir ülkede spor müsabakasında tribünde küfür eden adamı cezaevine atmak için kanun çıkarılıyorda, ''Bizim muhattabımız APO'dur(Bebek katili olan)'' deyip mitinglerde, ''AMACIMIZ ÖZERK KÜRDİSTAN KURMAK'' diye bağıranları mecliste tutmak tamamiyle baştakilerin suçudur! Sen ADAM olsaydın teröristleri meclise sokmasaydın, bunların hiçbiri yaşanmamış olacaktı. Adamların zaten eşkiya olarak dağlarda varlıkları var bide milletvekili olarak mecliste varlıklarını sürdürüyorlar. Benim ülkemi bölmeye çalışanlar, mecliste benim paralarımla karın doyuruyorlar. Hoş tabi ülkeyi bölmek isteyen sadece BDP'lilermi, orasıda tartışılır.
Futbol için küfür eden adam döven bıçaklayan vs vs yapan adamların hepsini hadım edip sokağa salacaksın bence... Futbol işte keyfine varacaksın.Barcelona Real Madrid maçını izlerken herhangi birine küfür ediyormusun. Ama Karşıyaka Göztepe maçı olsa sövmekle kalmaz dalarsın.Ne farkı var ikisinde de futbol oyanıyor ikisinde de takımlar var.
Şimdi herkes diyor ki baraj yüzde 10 barajı kalkmalı...Kalkmamasını da AKP'nin faşist tutumuna bağlıyorlar. Ama sende diyorsun ki BDP'yi AKP sokuyor meclise.Hayır AKP sokmuyor baraj olduğu için bağımsız aday oluyorlar seçiliyorlar sonra partiye giriyorlar.Kalkmalımı evet ama şimdilik erken bence.
Bazı gerçekler var bunları göz ardı ederek birinin peşinden gitmek veya karşısında durmak Don Kişot'luk. Uzun uzun anlatamak isterdim ama üşeniyorum. Kısaca şunu yazayım bir ay öncenin dünya düzeni ile şimdi aynımı.Hayır değil. Hepiniz gördünüz Afrika yeniden yapılanıyor. Otuz sene önce kurmuşlardı düzeni şimdi yıktılar yeniden yapıyorlar. Yapan ABD değil İsrail değil yapan Sermaye,devletler sadece maşa. Dünyayı para yönetiyor.Ve bu para ne isterse herşeyi yapabiliyor.
Açmak için bir örnek vereyim...Geçenlerde Başbakan çıktı dediki Tüsiad toplantısında kendi araba markamızı yapmalıyız üretmeliyiz. Haklımı evet haklı. Peki ilk kim itiraz etti. Koç. Ne dedi teknolojimiz yetersiz. Yani yapmayız biz dedi.Neden Koç itiraz etti diye sormuyorum bile.Nedeni belli.
Peki bu Koç'u yüz kat bin kat güçlü olduğunu düşünün sermaye olarak ve hükümetide desteklediğini sizce Başbakan onun itiraz edeceğini bilerek öyle birşey söyler mi... Söylemez.Söyleyemez.
İşte dünyada ki sermaye kısaca böyle yönetiyor herşeyi.İşlerine ne geliyorsa onu yaptırıyorlar bir şekilde. Bizlerde ideolojilerimiz peşinden vatan kurtarmaya çalışıyoruz.Ve ben bu yüzden diyorum bugün AKP'yi yarın CHP'yi vs suçlayarak birşey olmaz. Herkes işini en iyi şekilde yapacak devlet rolünü iyi oynayacak bizde ekonomik olarak güçlü olacağız o zaman bizde bir yere geliriz memleket olarak.