Gönderen Konu: 3 Gündür Galatasaraylıyım...  (Okunma sayısı 461 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sexy

• Ziyaretçi
3 Gündür Galatasaraylıyım...
« : Ocak 18, 2011, 07:50:48 ÖS »
5 dk nızı almaz okumanız ama okursanız adam gerçekten güzel yazmış tuttuğunuz takımın hiç bi önemi yok...

Üç Günden Beri Galatasaraylıyım
Galatasaraylılar kömürü kabul etmediler…

Bu nedenle üç günden bu yana Galatasaraylıyım…

Bir gurur yoksulluğunun ortasında, kim bilir kaç insan kendini Galatasaraylı hissetti, o gururun ucundan-köşesinden bir parça tatmak için…

Hani aç kalmış kuşların ekmek kırıntısına koşması gibi…

*

Spor yazısı deyince, futbol camiasını ve taraftarı yıllarca “ülke sorunlarına duyarsızlıkla” suçlayan bir yazar olarak, ömrümde ilk kez taraftarım…

Ve takımımı açıklıyorum:

“Galatasaray…”

Kimi yöneticileri ya da oyuncuları, kendi seslerinden korksalar dahi, Galatasaray bir gecede halkın takımı oluverdi… Bundan böyle takım gol yediğinde oturup ağlarım bile…

Niçin?..

Çünkü; üniversitesinden medyasına, ordusundan yargısına, aydınından halkına kadar herkesin sindirildiği ve susturulduğu bir zamanda, Galatasaraylıların önlerine konulan 600 trilyonluk ikrama(!) kanmayıp, demokratik tepkilerini bir ağızdan göstermeleri az şey midir?..

“Galatasaraylılığın centilmenliğine yakışmadı”, “Misafire bu yapılmaz”, “Spor ahlakına aykırı” gibi savlar normal zamanlar için doğru olsa bile; çıkar uğruna yalakalık, saygısızlıktan daha büyük suçtur…

Ayrıca “Bize stat yaptı… Yan yolları da koydu…” diyerek Türkiye’de olup bitenleri görmemezlikten gelmek… Ve orada o kömür alanlardan farksız “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye zıplamak…

Yakışır mıydı spor insanlarına?..

*

Bu bir dönüm noktası da…

Anı kitapları o geceyi, karşıdevrimin “kırılma yeri” olarak gösterecekler gelecek kuşaklara…

Göreceksiniz…

Bundan böyle kendi partisinin devşirme kalabalıkları ya da kapalı alanlar dışında hiçbir yerde huzur içinde konuşamayacaktır padişah…

Çünkü…

Çünkü “Tribünler” diyordunuz…

İşte tribünler…
                                                                                         Bekir ÇOŞKUN

Çevrimdışı -Proletario-

• # Yörünge Dışı
  • Üye
  • **
    • E-Posta
Ynt: 3 Gündür Galatasaraylıyım...
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2011, 08:02:01 ÖS »
Çok güzel düşünüyorsun helal kardeşim

Sexy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Ocak 18, 2011, 08:02:48 ÖS »
Ben değil Bekir Çoşkun yazmış :) Posta gazatesi yazarıydı sanırsam ama emin değilim..

Çevrimdışı Vortquake De Nogua

• Kıdemli Üye
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2011, 09:05:32 ÖS »
cumhuriyet yazarı olması lazım, mükemmel anlatmış helal olsun.

Çevrimdışı Mert Reyiz

• # Yörünge Dışı
  • Üye
  • **
  • Reyiz.
    • E-Posta
« Yanıtla #4 : Ocak 18, 2011, 09:17:58 ÖS »
Cumhuriyet yazarı , kalemine yüreğine sağlık.

*Mert Reyiz
*Cortez Biohazard
*Corty Biohazard

*isteyene gider hiç farketmez.

Çevrimdışı Mcmenemen

• Üye
  • **
  • http://www.facebook.com/profile.php?id=10000066053
    • E-Posta
« Yanıtla #5 : Ocak 18, 2011, 09:24:06 ÖS »
vreh vreh be

Guildleriniz itina ile yıkanır

Elieen Numenor Clear Acc

Trollmü lan o ?

Çevrimdışı Dakmor

• Kıdemli Üye
  • Red Label
« Yanıtla #6 : Ocak 18, 2011, 10:24:17 ÖS »
Bir önceki konuyu gidişat sebebiyle kilitledim, bu yazıyı bugün ben de okudum gerçekten çok hoş. Takdir ederseniz bu konuyu spor bölümüne taşıyorum, tartışacaksak da malum mevkiideki kişileri değil, Galatasaraylılığı ve bizi satan başkanımızı falan konuşalım. Siyasete girmeyelim
Türkiye'dir Galatasaray

[Dying Wish]         
Nada Cuiviene
Reason

in n0x we trust
[TCV][Ba's][Metalon][n0x][IM]
D'akmor J.Matthew
Gosufaer Drama

http://castrodelfino.blogspot.com/

Sexy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ocak 18, 2011, 10:26:30 ÖS »
esasında kitlesende olabilir ben sadece adam guzel bişi yazmış paylaşmak istedim okuyan bolede okur zaten..

Çevrimdışı Mert Reyiz

• # Yörünge Dışı
  • Üye
  • **
  • Reyiz.
    • E-Posta
« Yanıtla #8 : Ocak 18, 2011, 11:03:05 ÖS »
Kanat Atkaya - Hürriyet

Sokakta oynar, kaldırımdan destekleriz’

“1 EKİM 1905’te mektebin beşinci sınıfında edebiyat öğretmenimiz merhum Ata Bey’in dersi esnasında birkaç arkadaş baş başa vererek Galatasaray’da bir futbol kulübü kurmaya karar verdik.

İlk girişimciler oyuna ve mücadeleye yönelik arkadaşlardan Asım Tevfik Sonumut, Reşat Şirvani, Cevdet Kalpakçıoğlu, Abidin Daver, Kamil gibi gençlerdi.
Okulda eğitim gören Bulgar ve Sırp öğrencilerden çevik ve kuvvetli olanlar da bize katılmışlardı. Asım’ı muhasebeciliğe, Cevdet’i ikinci reisliğe seçmiş, kendim de reis olmuştum.
Asım her hafta arkadaşlardan birer kuruş toplamakta mahir olduğu için kendisini muhasebeci yapmıştık. Ben reisliği topu yağlayıp şişirmekle almıştım.
Topumuza evladım gibi bakardım. Zaten varımız yoğumuz da toptu.
Mektebe gelirken Domuz Sokağı’ndan geçer, domuz yağı alırdım.
Topu onunla yağlar, şişirirdim; yamasını yeni pabucumdan kesmiştim.
Bunu gören arkadaşlar, bana hepimizden fazla paye vermişlerdi.
Yani o zaman reisliğe ve diğer vazifelere payeyi en çok çalışan kazanırdı.
Cevdet de ikinci reisliği formaları yıkadığı için almıştı.
Maksadımız İngilizler gibi toplu bir halde oynamak, bir renge ve isme malik (sahip) olmak ve Türk olmayan takımları yenmekti.”
(Ali Sami Yen, Galatasaray Terbiye-i Bedeniye Kulübü kurucusu ve 1 numaralı üyesi.)
* * *
“Özhan Canaydın’ın karşımızda naif ve güçsüz duruşu dün gibi aklımda.”
(Erdoğan Bayraktar, TOKİ Başkanı)
* * *
“Elimizde 200 stat, 40 polis kamerasının görüntüleri var. İncelemelerini emniyetle birlikte yapacağız ve bu insanları stadımıza sokmayacağız.”
(Adnan Polat, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı.)
* * *
Şimdiii...
Başbakan Erdoğan, bu stat için uğraş vermiştir, teşekkür ederiz.
Yuhalanması güzel olmamıştır.
Buraya kadar mutabıkız.
Fakat...
“Ya ne yapacaktınız? Yüz milyonlarca dolarlık Ali Sami Yen arazisinden çekildik, ihalesinden kalkacak para bütçeye, Türk ekonomisine armağan olsun...” da demiyoruz ama Galatasaray’a kimse “ezik” muamelesi yapamaz.
Kızgınım. Öfkeliyim. Kendimi zor tutuyorum.
TOKİ Başkanı unvanıyla toplanan vergiden bina diken zatın rahmetli Özhan Canaydın’ın arkasından “atarlanması” için “Terbiyesizlik etti” demekle yetinemem.
Galatasaray kim, sen kimsin?
Kimin malını kimin kafasına kakıyorsun?
Galatasaray’ın ölmüş başkanına laf edersen yuhalanırsın, nokta.
Al stadını ve çevre yolunu ve bağlantılarını
ve metro istasyonunu kafana çal.
Telegol’e çıkıp “Kimseden özür beklemiyorum” demiş bir de.
Pişkinliğin böylesi 7/8 Hasan Paşa Fırını’nın leziz ekmeğinde, kekinde, mekiğinde görülmemiştir.
Sen çıkıp özür dileyeceksin Galatasaray’dan.
* * *
Bir taraftarın dediği gibi “Sokakta oynar, kaldırımdan destekleriz...”
‘Lise’nin bahçesine, doğduğu yere, Grand Cour’a döner, duvara tırmanıp seyredilir.
O bürokrata özür diletemezse, Galatasaray üyeliğini iptal edemezse Adnan Polat’a da yuh olsun.
Sen Galatasaray Başkanı olacaksın Adnan Polat, bina memuru, stat müfettişi değil.
Yapamıyorsan -ki belli ki yapamıyorsun- çek git.
Büyük camialar bedel ödemez, ödetir.
Galatasaray’a, Fenerbahçe’ye, Beşiktaş’a “ezik” muamelesi yapmak kimsenin yanına kalmaz.
Ölen başkanına laf ettirdin ya, çıkıp o adama “Doğru söylemiş” dedin ya, yazıklar olsun.
Daha lafım var ama Cem Yılmaz’ın dediği gibi “kamera kaydediyor...”

*Mert Reyiz
*Cortez Biohazard
*Corty Biohazard

*isteyene gider hiç farketmez.

* Jinn Biohazard # bRk

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Ocak 19, 2011, 12:20:34 ÖÖ »
Helal olsn cok guzel yazmis ellerine saglik

En cok hosuma gidende “Sokakta oynar, kaldırımdan destekleriz...” lafi

Sexy

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ocak 19, 2011, 02:49:38 ÖÖ »
Üç yaşına basmak üzere olan bir oğlum var. İyi bir insan olsun istiyorum. Dürüst olsun. Çalışkan olsun. Büyüklerini saysın. Küçüklerini sevsin. Sevildiğini ve ona her zaman güvenen bir ailesi olduğunu bilsin. Ama o, ailesine değil, en çok kendine güvensin. Her zaman elinden gelenin en iyisini yapan bir insan olsun. Elinden gelenin daha azıyla yetinmesin. Değerleri olsun. Gerekirse uğruna her şeyini feda edebileceği değerleri. Eğilmesin, bükülmesin. Kimseden fayda ummasın, kol kanat dilenmesin... Fikri, vicdanı, irfanı hür olsun...
Paylaşmayı bilsin. Ödünç aldığını geri vermeyi unutmasın. Doğru bildiğini yapmaktan çekinmesin. Konuşmak kadar, dinlemeyi de önemsesin. Dünyanın en iyi hatibi de olsa, dinlemenin konuşmaktan daha değerli olduğunu öğrensin. Kibar bir insan olsun. Başkalarına değer versin. Dedikodu yapmasın. Zor da olsa her zaman doğruyu söylesin. Oyun oynayacaksa, adil oynasın. Kuralına göre, centilmence oynasın. İşler zora girince mızıkmasın. Ne hak yesin, ne hakkını yedirsin...

Olur olmaz şikâyet etmesin. Zırt pırt ağlamasın. Affedici olsun. Sahip olduklarına şükretmeyi bilsin. Sabırlı olsun. Tabii mümkünse akıllı, yetenekli ve şanslı da... Etrafta küçük padişahlar gibi dolaşan çocuklardan olmasın... Hani her istediği alınan, her dediği yapılan... Hastalanmasın diye misafirlere galoş ikram edilen, sadece çizgi film seyredilen evlerde yaşayan... O uyanmasın diye alçak sesle konuşulan ama kendisi bar bar bağıran... Yok valla, o evlerden olmadı, olmasın bu ev. Benim oğlum, saltanatın bittiğini, bu ev sınırları içinde ya da dışında padişah olamayacağını anlasın.

Ha buna karşılık birey olduğunu da bilsin. Bu ailenin bir ferdi olduğunu, sözünün dinlenmesi için 18 yaşına gelmesi gerekmediğini, mantıklı bir şey söylüyorsa kabul edeceğimizi, tehlikeli bir şey yapıyorsa pek tabii engelleyeceğimizi, tehlike arzetmeyen her şeyin başkalarını rahatsız etmiyorsa serbest olduğunu, ona ‘koşma düşersin’ bile demeyeceğimizi, aksine koşmasını ve düşerse bir şey olmayacağını görmesini istediğimizi bilsin... Bu ev sınırları içerisinde ne anne-baba olmanın abartıldığını, ne çocuk olmanın azımsandığını düşünmesin...
Şımarık olmasın benim oğlum. Arsız olmasın. Dağıtırsa, toplamak zorunda olduğunu bilsin. Kadın-erkek işi diye bir ayrım olmadığını, ‘su getir’ derse o suyun başından aşağı döküleceğini, başka çocuğun elindeki oyuncağı çekip almasına izin vermeyeceğimizi, insan gibi almayı bilmiyorsa, o oyuncaktan kusur kalacağını tahmin etsin. Hak ve sorumluluğun kol kola yaşadığını, sorumluluklarını üstlenmeden haklarının olamayacağını anlasın. Ne 8, ne 18 yaşında silahla oynamasın benim oğlum. İçki içecekse kendi bilir ama ağzıyla, adabıyla içsin.

Yapması gereken bir işi yaptığı için övünmesin. Gerim gerim gerinmesin. Bizim ailede dürüstlüğün ve çalışkanlığın meziyet sayılmadığını, herkesin zaten öyle olması gerektiğini beklediğimizi bilsin. Düşene bir tekme de o vurmasın. Köşeyi dönmeyi beceri saymasın. Başarının eşiğinden atlayınca kavuşulacak bir kapı değil, basamak basamak çıkılacak bir merdiven olduğunu ama her çıkışın bir de inişi olabileceğini unutmasın. Haksızsa özür dilemeyi bilsin ama abartmasın. Varsın biraz naif olsun ama yalaka olmasın.

Gündem ne, sen ne yazmışsın demeyin. Duydum ki “TT Are-na’dakilerin babaları belli değildir” diyenler olmuş, en azından anneleri kim bilsinler istedim.

BANU K. YELKOVAN
« Son Düzenleme: Ocak 19, 2011, 02:50:16 ÖÖ Gönderen: Sexy »

Selehaddin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Ocak 19, 2011, 04:21:03 ÖS »
5 dk nızı almaz okumanız ama okursanız adam gerçekten güzel yazmış tuttuğunuz takımın hiç bi önemi yok...

Üç Günden Beri Galatasaraylıyım
Galatasaraylılar kömürü kabul etmediler�

Bu nedenle üç günden bu yana Galatasaraylıyım�

Bir gurur yoksulluğunun ortasında, kim bilir kaç insan kendini Galatasaraylı hissetti, o gururun ucundan-köşesinden bir parça tatmak için�

Hani aç kalmış kuşların ekmek kırıntısına koşması gibi�

*

Spor yazısı deyince, futbol camiasını ve taraftarı yıllarca �ülke sorunlarına duyarsızlıkla� suçlayan bir yazar olarak, ömrümde ilk kez taraftarım�

Ve takımımı açıklıyorum:

�Galatasaray��

Kimi yöneticileri ya da oyuncuları, kendi seslerinden korksalar dahi, Galatasaray bir gecede halkın takımı oluverdi� Bundan böyle takım gol yediğinde oturup ağlarım bile�

Niçin?..

Çünkü; üniversitesinden medyasına, ordusundan yargısına, aydınından halkına kadar herkesin sindirildiği ve susturulduğu bir zamanda, Galatasaraylıların önlerine konulan 600 trilyonluk ikrama(!) kanmayıp, demokratik tepkilerini bir ağızdan göstermeleri az şey midir?..

�Galatasaraylılığın centilmenliğine yakışmadı�, �Misafire bu yapılmaz�, �Spor ahlakına aykırı� gibi savlar normal zamanlar için doğru olsa bile; çıkar uğruna yalakalık, saygısızlıktan daha büyük suçtur�

Ayrıca �Bize stat yaptı� Yan yolları da koydu�� diyerek Türkiye�de olup bitenleri görmemezlikten gelmek� Ve orada o kömür alanlardan farksız �Türkiye seninle gurur duyuyor� diye zıplamak�

Yakışır mıydı spor insanlarına?..

*

Bu bir dönüm noktası da�

Anı kitapları o geceyi, karşıdevrimin �kırılma yeri� olarak gösterecekler gelecek kuşaklara�

Göreceksiniz�

Bundan böyle kendi partisinin devşirme kalabalıkları ya da kapalı alanlar dışında hiçbir yerde huzur içinde konuşamayacaktır padişah�

Çünkü�

Çünkü �Tribünler� diyordunuz�

İşte tribünler�
                                                                                         Bekir ÇOŞKUN

Pardon...takriben 22-23 yıl oldu arma sevdalısı olarak buralarda yaşayalı...kimsenin 3 üne 5 ine ihtiyacımız yok ..biz bize yeteriz..fırsattan istifade deyip hadi bakalım yaz başı seçimler olayına girmesin GAlatasarayım üzerinden!!!

Çevrimdışı Dakmor

• Kıdemli Üye
  • Red Label
« Yanıtla #12 : Ocak 19, 2011, 04:44:54 ÖS »
Olay artık Galatasaray'dan çıktı yalnız, baya bir geneli ilgilendiriyor.
Türkiye'dir Galatasaray

[Dying Wish]         
Nada Cuiviene
Reason

in n0x we trust
[TCV][Ba's][Metalon][n0x][IM]
D'akmor J.Matthew
Gosufaer Drama

http://castrodelfino.blogspot.com/

Çevrimdışı caleb

• # ilk uyarısını aldı
  • Kıdemli Üye
  • Sert olma kırılırsın , yumuşak olma ezilirsin.
« Yanıtla #13 : Ocak 19, 2011, 05:15:55 ÖS »
Olay artık Galatasaray'dan çıktı yalnız, baya bir geneli ilgilendiriyor.

+++

Selehaddin

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Ocak 19, 2011, 06:00:16 ÖS »
SİYASET YASAK  sanıyordum tartısmak ? yasaksa konu galatasarayda kalsın