Hayır tabıkıde koymuyorum onu sadece olurse sevınıyorsa bır ınsan katılden farkı ne gıbı bır benzetme yapmısın.Ben onu ornek verdım ve o adam ölürse acık acık ben sevinirim yani.Agır cezayı hak etmıs hak etmesıne ne yaparsa yapsın umrumda degıl ısterse 1 yıl yatsın ısterse omur boyu hapıs.Ama olurda hapıste ya da dısarda bır şekilde ölürse ben uzulmem sevınırım.
Yani bende zaten savunmuyorum aslında olurse sevınırım dıyenlerı ama belkı dıyorum boyle demelerının altında bır sebeb vardır.Gerçi bu sebebi belirtmeleri gerekirdi.
Misalen:
Ölürse cok sevınecegım,cunku ....... gibisinden
anlatabılmısımdır umarım.Yoksa yanı bende savunmuyorum yalnıs anladın.Ama buyutmeyede gerek yok sevınıyorsa sevınıyordur kendı bılecegı şeydir.Sen onu ne kadar yargılasanda ne kadar soyledıgını acımasızca bulsanda bunu adama karşı soyleyınce adamın o fıkrı degısmıyor.Demek ıstedıgım bır noktada bu yani.Boşuna tartışma cıkacaktır.
Neyse boş yere konusuyoruz dedigim gibi sevinen sevinir,üzülen üzülür.İlk başta yargılamanızdakı sebeb anlamıyorumdan kastım bu.Adam o postu edıtlese bıle sanıyormusunkı adam akıllandı